Nieuwe laptop

Toen ik laatst videobanden liet digitaliseren werd het me al gezegd door ‘iemand met kennis van zaken’: het is voor mij tijd voor een nieuwe laptop. Ik maak al 10 jaar gebruik van een Acer, die het nog steeds goed doet, maar die wel wat langzaam is geworden en zeker niet voldoet aan de eisen van de wat luxere video-bewerkingsprogramma’s. Met een RAM geheugen van slechts 3 gyg is deze laptop na jaren van intensief gebruik niet in staat videobeelden in videobewerkingsprogramma’s als Magix Pro in een soepele volgorde te verwerken. De beelden haperen als ik een video wil editen.
Daarnaast is het zo dat Ahmad en ik moe worden van het telkens heen en weer moeten sjouwen met twee laptops vanhier naar Spanje en terug. Ahmad heeft inmiddels al een laptop voor hier en één voor daar. Maar ik nog niet. Dus besloot ik op zoek te gaan naar een tweede laptop, die ik zal meenemen naar Spanje, omdat ik daar veel meer bezig ben met mijn laptop dan hier. Ik ging op zoek naar een supersnelle laptop, die geschikt moet zijn voor videobewerking.
We gingen naar Media Markt, niet een winkel waar ik echt van houd, al was het maar vanwege de schreeuwende kleurcombinatie die daar gehanteerd wordt en de enorme hoeveelheid plastic verpakkingsmateriaal. ‘Ik ga alleen advies vragen’, nam ik me hardop voor. Daarna ga ik op internet kijken wat voor mij de beste keus is.
We hadden geluk! Een aardige jongen die toevallig had doorgeleerd in de ICT, gaf me geweldig advies. Al snel kwamen we terecht bij spelcomputers, laptops die voor het spelen natuurlijk supersnel moeten zijn. Aan de hand van een ‘voorbeeldlaptop’, een ‘HP Omen’ legde de jongeman uit waarop men moet letten bij het kopen van een laptop, als men wil dat deze snel zijn taken uitvoert en bovendien geschikt is voor het uitvoeren van de wat zwaardere taken, zoals video’s bewerken. Hij ging zelfs zover de belangrijke productspecificaties die minimaal vereist zijn voor mij op een papier te schrijven! Ik wil deze met mijn lezers delen voor het geval dat er meer mensen zijn die een goede laptop zoeken.
Hier volgen de minimale vereisten waar je op kunt letten:
Processor: Intel core i7 – 8750/7700
Videokaart: vanaf GTX 1050/1060/1070
Harde schijf SSD
Verder zei hij nog dat veel merken vergelijkbaar zijn in prestaties, maar dat Asus, HP en Lenovo wel uitblinken in stevigheid van de behuizing. (NB ik laat gemekker over een Macbook, die qua grafische prestaties beroemd is, achterwege omdat ik het een te duur merk vind en omdat ik een hekel heb aan de exclusieve software van Apple.)
Met bovenstaande adviezen van de aardige jongen als leidraad ben ik gisteren zo goed als de hele dag op zoek geweest naar de voor mij ideale laptop.
Ik struinde het hele internet af, inclusief de voorlichtingsfimpjes op You Tube. Tot het me helemaal duizelde en ik het bijna niet meer wist. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op deze in verhouding redelijk geprijsde Lenovo.
Lenovo wordt geprezen om zijn behuizing en om zijn ventilatie, die kennelijk te wensen over laat bij de HP Omen. Het geluid schijnt ook erg mooi te zijn en hij voldoet aan alle  productvoorwaarden die de jongeman me heeft genoemd. Het RAM-geheugen is maar liefst 16 gyg en ook nog uit te breiden, indien nodig in de toekomst, naar 32 gyg.
Vanavond wordt dit mooie hebbeding bezorgd. Ik kan niet wachten ermee aan de gang te gaan…..

9 gedachten over “Nieuwe laptop

  1. Hi Shabnam, kijk uit naar je gebruikers ervaringen mijn pc is namelijk ook aan vervanging toe maar behoudend als ik ben wacht ik altijd te lang ?. Groetjes Annie

  2. Heb ik ook gedaan. Ik doe dus al 10 jaar met mijn oude. Ik ga die ook zeker niet wegdoen. Het is altijd goed een reserve te hebben. Bij sommige oudere laptops kan je ook heel gemakkelijk het ramgwheugen uitbreiden. Meestal het beste als het ramgeheugen uit twee componenten bestaat. Daarna kan de laptop nog een hele tijd langer mee. Succes bij het zoeken naar een mooie nieuwe..

  3. @Jeanne. Ik sta vooral versteld van de helderheid van het scherm, terwijl er totaal geen reflectie is. Dat is zo geweldig. Verder hij supersnel. Moet wel even wennen aan het toetsenbord dat zwart is met rode letters. Je moet bijna wel de verlichting aanzetten voor duidelijkheid. Maar het voordeel is dat je ook in donker verder kan gaan met typen. Dat knalrood geeft nogal een ‘game-uiterlijk’. Ik zou zelf eerder kiezen voor blauw. Maar ja….Ik vind het een fantastisch ding tot dusver 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *