Beelden van begrafenis van mijn lieve broer

Op dringend verzoek van mijn kinderen zal ik de beelden van hun jeugd nooit op You Tube zetten, zelfs niet met de optie ‘verborgen’, wat wil zeggen dat ik de beelden dan kan delen met wie ik wil maar dat anderen ze niet verder kunnen delen. Dat gaat dus niet gebeuren. Dat ik zonder gêne veel deel in dit weblog wil natuurlijk niet zeggen dat mijn kinderen dat ook willen. Daarvoor heb ik respect en daarmee houd ik rekening.
Maar de beelden die ik nog heb van de begrafenis van mijn broer zijn destijds uitgezonden op het tv-nieuws. Dus eigenlijk al openbaar. Ik wil ze hier wel delen. Mijn bescheiden broer werd als een soort held ten grave gedragen, een beetje genoegdoening voor de zinloze dood die hij moest sterven in zijn slaap. Het was die dag snijdend koud. -15 Graden en er stond een gure wind. Ik had medelijden met de Rode Kruis medewerkers die de kist droegen en alleen maar een uniform droegen zonder jas.
NB Mijn broer droeg de naam van zijn stiefvader ‘Elkerbout’. Hij heeft nooit (zoals ikzelf wel) zijn naam laten terug veranderen in ‘Theunissen’, de naam van onze echte (biologische) vader, die gescheiden is van mijn moeder toen wij respectievelijk 3 en bijna 5 jaar oud waren.

4 gedachten over “Beelden van begrafenis van mijn lieve broer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *