Niets is wat het lijkt

In een stukje van een tijdje geleden L’histoire se répète beschreef ik de situatie met mijn vader, die nu bijna 99 jaar oud is.
Ik schilderde daarin zijn buurvrouw Anja af als een op geld beluste dame en hoe onterecht blijkt nu deze beschuldiging!
Ik werd vanmorgen gebeld door een mij onbekend nummer. Het bleek Anja, mijn vaders buurvrouw te zijn, die op goed geluk een nummer had gebeld uit het adressenboekje van mijn vader in de hoop mij te pakken te krijgen. Zij was op zoek naar mijn adresgegevens.
We hebben een lang gesprek met elkaar gehad en ik weet nu dat de feiten ook in dit geval weer niet zo blijken te zijn als ze op het eerste gezicht lijken. Ik heb een bepaalde indruk gekregen uit twee bronnen en krijg nu een heel andere uit een derde bron. En voor mijn eindconclusie ga ik af op wat ik gezien heb en meegemaakt heb en daarbij vertrouw ik ook nog eens voor een groot deel op mijn intuïtie.
Het is een realiteit dat aan het einde van iemands leven, met name als iemand vermogend is, er voldoende mensen om iemand heendraaien. Dat heeft veel oorzaken. Ik weet hoe ik ben in deze en ik herken daarin mijn soort. Anja is a ‘good guy’. En ook hier geldt: ‘what goes around comes around’.
Ik zal in de toekomst zowel mijn vader als Anja als Els blijven bellen en mogelijk ook weer opzoeken. No hard feelings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *