Nederland in Beweging heeft een boost gekregen

Sinds 4 september heeft het team dat in het programma Nederland in Beweging de oefeningen presenteert een nieuwe samenstelling. Olga Commandeur, voormalig atlete, is vervangen door voormalig schaatsster Barbara de Loor.

Het is een verandering waar ik heel blij mee ben. Ik doe al een tijd mee met deze workout van een kwartier via NLZiet, zowel hier als in Spanje. De oefeningen worden door veel mensen afgedaan als ‘bejaardengymnastiek’, maar dat dekt in mijn ogen niet de lading. De oefeningen die gegeven worden zijn goed voor jong en oud, zeker als je er dagelijks de tijd voor neemt.

Maar het enige waar ik me aan ergerde in de tijd dat Olga Commandeur nog in het programma zat was haar manier van presenteren. Ik vond dat ze de kijker toesprak alsof het een kleuter dan wel een demente bejaarde was.

Dat is nu anders. Zowel Duco als Barbara laten de oefeningen met uitleg zien op een rustige manier en zonder overbodige woorden. En waar ik nog blijer mee ben is dat de workout en de ontspanningsoefeningen minder gecompliceerd zijn, met minder onnodige en ingewikkelde bewegingen. Er wordt efficiënter gewerkt en met meer herhalingen, zodat je de gebruikte spieren meer gaat voelen.

Ik ben heel blij met dit vernieuwde programma, waarbij ik verder niets ten nadele wil zeggen van Olga Commandeur. Want het is dankzij haar dat men ooit begonnen is met dit tv programma, waarvan mensen die graag fit willen blijven gratis kunnen profiteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *