Naar Kijkduin met de camera

Omdat het te warm is om binnen te fietsen op de hometrainer leek het mij een goed idee om vandaag met zijn tweeën op de fiets te stappen en door het lommerrijke natuurgebied van de Uithof, Madestein en Ockenburg naar Kijkduin te fietsen. We wilden weten hoever men al is met het totaal bederven van het eens zo gezellige Kijkduin.

We fietsten via de mooi gelegen fietspaden tot Kijkduin, wat mogelijk is vanuit ons huis zonder veel autoverkeer te hoeven tegenkomen. We wonen heel mooi aan de rand van Den Haag. Geen wonder dat de mensen met een dikkere portemonnee ons uit onze riant gelegen sociale woningen willen knikkeren. We wonen kennelijk veel te luxe met veel te veel groene ruimte om ons heen. Maar dat ter zijde.

Onderweg zagen we een mooie piepjonge aalscholver, die me genoeg tijd gaf voor wat foto’s.

Kijkduin bleek even naargeestig als we hadden verwacht. Er was inmiddels wel een ijssalon, twee zelfs, en ook de draaimolen stond eenzaam leuk te wezen op een leeg plein. Op terrassen met uitzicht op de straat in plaats van op de zee zaten enkele mensen, maar de meeste terrassen in hoeken achteraf waren leeg. Er was geen boulevard met terrasjes met uitzicht op zee meer. De hele kust stond volgebouwd met kolossen van flatgebouwen, waarvan veel nog in aanbouw. De appartementen in die flats schijnen verkocht te worden voor een miljoen.

Terrassen vind je alleen onder en achter de flatgebouwen
De mensen die wonen in de flatjes die er al stonden (links op de foto) zijn volledig beroofd van hun uitzicht. Zij moeten aankijken tegen de kolossen voor hen.
Het is nog niet genoeg! Het moet volgebouwd worden $$$$. Kijkduin wordt kijkflat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *