Hitte voorbij

Het wil regenen in ons buurtje, maar het zet nog niet door. We laten het zonnescherm uithangen en ik hoop met een lange stok met schuurborstel vanuit de slaapkamerramen de aangekoekte vogelpoep van het zonnescherm te kunnen poetsen als het flink natgeregend zal zijn.

Gisteren hielden wij vanaf de ochtend het huis potdicht en dat was verstandig. Binnen was de temperatuur 24 graden, wat een stuk beter te hebben was dan de 37 graden buiten. Behalve koken deed ik de hele dag niets anders dan programma’s terugkijken op NLZIet. In de nacht kon ik echter niet slapen van de benauwde hitte die toch op de bovenverdieping was gaan hangen en toen heb ik maar een boek uitgelezen, terwijl Ahmad vredig naast me lag te slapen. Gimmick! van Joost Zwagerman. Wat een doelloze en trieste ellende beschrijft hij, maar het is wel goed geschreven.

Vandaag kan er weer meer actie ondernomen worden. Ik maakte een foto van mijn schilderij van de buurvrouw. Ik dacht dat het wel af was, maar het gekke is dat je op de foto vaak ineens toch nog wat foutjes ziet. Die zie ik in de afgebeelde handen en haar oog. Dus ik kan er nog even wat aan bijstellen voordat ik het als af zal beschouwen. Of ik daar vandaag zin in heb is een tweede. Ik heb meer zin om met mijn cameraatje op zoek naar momenten die ik wil vastleggen. Weet alleen niet waar en wanneer.

Intussen doe ik niet veel anders dan hier wat ouwehoeren op mijn pc. Maar het kriebelt wel om wat te gaan doen en om ook weer met mensen af te spreken. Ik denk dat ik toch even met dat schilderij bezig ga. Doeg!

Hier als toegift een blij liedje dat Ahmad toegestuurd kreeg van een vriend. Deze vriend maakt deel uit van de groep die zingt. Klinkt gezellig en lief. De beelden zijn ook mooi ?

2 gedachten over “Hitte voorbij

  1. Een Cubaans ritme, Afrikaanse stemmen (altijd heel veel ‘mamma’) en een leadzanger die zijn eigen tempo bepaalt. Wonderbaarlijk geheel!
    Wel lief en leuk en zomers. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *