Museum

Eén van de weinige foto´s die ik wel mooi vind van mezelf

Ik ben niet zo een museum fanaat en Ahmad ook niet. Maar Ahmad houdt veel van geschiedenis en daarom had hij veel zin om het museum in Zuheros te bezoeken, wat we deden op de tweede dag.

Het museum bestaat uit drie onderdelen. Je hebt het oudheidkundig gedeelte in één gebouw, het gedeelte met gebruiksvoorwerpen uit de laatste eeuwen in een een ander pand en je hebt een gedeelte waarbij je in de kasteelruïne kan binnengaan en daarin de trappen kan beklimmen tot in de toren. Laatstgenoemde activiteit gaf schitterende doorkijkjes en vergezichten.

Ahmad was helemaal enthousiast over het museum met de gebruiksvoorwerpen van vroeger. Er was daar dan ook veel te zien over oude ambachten en interieurs, maar vooral ook de voorwerpen die werden gebruikt in de landbouw. Veel van die voorwerpen heeft hijzelf gebruikt, toen hij met zijn vader en andere familie op het land werkte. Hij begon daarover enthousiast te vertellen. Ik hoorde dat wat sullig aan, omdat ik niet alles begreep wat hij uitlegde, maar ik vond het heel leuk om zijn enthousiasme te zien en het het jeugdsentiment dat bij hem bovenkwam.

Hij maakte als eerste filmpje een filmpje van het museum met de gebruiksvoorwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *