Lachen met kiespijn

Het zeurt al een tijdje, mijn tandvlees boven de kies die ik laatst liet vullen. Ik moest terugkomen als het pijn deed, zei de tandarts. Want dan zou ik een wordtelkanaalbehandeling krijgen. Hij had de zenuw wakker gemaakt door het gat te vullen en het zou best kunnen dat die zenuw nu pijn ging doen. Dat zou over enkele dagen  blijken.
Inmiddels is dit al enkele weken gelden. En ja, een beetje pijn had ik wel, maar niet noemenswaardig en ik wilde mezelf graag geld en een nare behandeling besparen. Dus dacht ik: gewoon even met mijn andere kiezen eten en de zenuw boven de met de boor geplaagde kies even met rust laten. Misschien zou hij dan wel weer lekker gaan slapen.
Het bleef zeuren, het tandvlees van de bovenkies en ook het tandvlees van de benedenkies deed een beetje pijn. Zie je wel, dacht ik, die kies is niet geboord, dus het heeft allemaal niks met dat vullen van die bovenkies te maken. Gewoon ontstoken tandvlees. Ik loop er rustig mee door, poets mijn tanden vaker, spoel en verwijder resten met tandenstokers en dan gaat het hopelijk over.
Maar nee, vandaag moet ik constateren dat de gevulde kies echt pijn doet, een pijn die zelfs trekt naar mijn oor aan de andere kant. Ik kan niet meer bijten met de gekwelde kies.
Vandaag was mijn jongste dochter te eten met haar nieuwe vriend. Het was heel gezellig en ik lachte vrolijk en at mijn rijst voorzichtigjes op. Toen ze net vertokken waren had ik koude rillingen van de pijn en nam ik twee paracetamol. Ahmad gaf me een dekentje.
Morgen toch maar de tandarts bellen. Daar gaat mijn vakantiegeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *