Koranles van 'opa hallelujah'

Ik heb niet veel ervaring met opa’s, noch met een echte vader. Mijn opa van moeders kant was hertrouwd met een mondaine vrouw die wij ‘tante Fransje’ noemden. Met haar reisde hij de wereld rond tot zijn dood. Opa werd bijgezet in een stapelgraf in Italië. Het enige dat ik me nog kan herinneren van deze opa is dat hij heel lang was en een kaal hoofd had. Hij kwam een keer op bezoek en mijn broer Hans kreeg toen een zwart fietsje en ik een lichtblauwe driewieler. Verder had ik geen opa. Mijn kinderen hadden te maken met twee stiefopa’s en mijn kleinkinderen hebben te maken met een veelheid aan opa’s, omdat ik maar liefst drie keer getrouwd ben. Het woord opa heeft voor mij niet veel inhoud gekregen in dit leven…..
Maar vandaag ben ik toch actief op zoek gegaan naar iemand die zich opa hallelujah noemt, een vreemde naam voor een oorspronkelijk uit Egypte afkomstige moslim. Een zuster in islam Mariam had me op hem opmerkzaam gemaakt. Ze vertelde me dat hij via internet koranles geeft, volledig uit zijn hart en zonder daar ook maar iets voor te vragen. Hij is al oud en heeft van sheikh Nazim de opdracht gekregen de rest van zijn leven uitsluitend hieraan te wijden. Mariam liet me een map zien met de Arabische letters in verschillende kleuren, omdat elke letter een bepaald gevoel bij zich heeft. Alles wat ik zag in de map, waarmee zij overigens nogal geheimzinnig deed, leek me wel heel goed en spiritueel. Maar ik dacht: misschien is het niet voor mij bedoeld. Mariam bleef echter aandringen en zeggen dat het echt iets voor mij was. Ze gaf me zijn telefoonnummer en met lood in mijn schoenen en een kloppend hart belde ik naar een telefoonnummer in Duitsland. Tot vier keer toe kreeg ik een voicemail met het bericht dat de telefoon niet in gebruik was. Dat luchtte me op, want ik vond het allemaal maar eng, zo een vreemde man erbij roepen.
Intussen ging ik wel veel meer koran lezen, elke dag! En met steeds meer plezier en steeds meer durf, zingend! Nogmaals zei Mariam me dat ik echt door moest zetten en ze gaf me opa’s skypenaam. Ik kon er niet meer onderuit…Gisteren trok ik mijn stoute schoenen aan en schreef de wildvreemde ‘opa’ een berichtje.
Vanmorgen zag ik dat hij geantwoord had. Ik doe niet geheimzinnig, want ik heb in zijn lesstof gezien dat iedereen welkom is om deel te nemen aan zijn lessen. Als dit een goede ervaring gaat worden voor mij wil ik dat graag delen met anderen. Hier de conversatie die ik had met deze mysterieuze opa, die een lesmethode heeft die zou dateren uit de tijd van de profeet, een methode waarbij alle zintuigen betrokken worden:
[23-4-2013 19:27:45] Shabnam Theunissen: Bismillahir Rahmanir Rahim Asalamu aleikum, Ich bin Shabnam aus Holland. Ich möchte gern Koran besser lesen lernen. Vielleicht wollen Sie mich hilfen.
[23-4-2013 22:51:03] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: SaLaaM, Wa Ra7Ma8,Wa Ba RaKa8, When would u like to start ?
[23-4-2013 23:54:45] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: : 0_Opa. { Ego_K.G. } : heeft contactdetails gedeeld met Shabnam Theunissen.
[8:55:57] Shabnam Theunissen: Wa aleikum salam wrwbh, I can start today. You might give me the time of day when you will be available, if you please. Thank you very much. May Allah bless you eternaly.
[8:57:22] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: Do u have face book ?
[9:19:13] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: 2 day; is @ 17/or 20 , ok ? :::: would u read ? and look for the workshop Procedures , Thanx, Bless u . 0_Opa_ :::: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=377911755621589&set=a.184076888338411.47823.100002083048268&type=3&theater
[9:52:27] Shabnam Theunissen: Slmwlkmwrwbr. I have made myself member now and I have read a bit of your magnificent teachings. Inshallah will print them and dive l into them further. Thank you and wassalam
[9:53:58] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: 2 day; is @ 17/or 20 , ok ? ::::
[9:56:42] Shabnam Theunissen: At 20.00 is ok. I will try to read some of your writings today. wslm
[10:02:42] : 0_Opa. { Ego_K.G. } :: (*)
Het is nu 19.15 en over 45 minuten heb ik mijn eerste afspraak met opa. Ik ben een beetje zenuwachtig……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *