Koele kop

We hadden allebei een wat onrustige nacht. Ik slaap meestal direct in en gisteren zeker, want ik was bek af. Om drie uur (‘devil time’ placht mijn ex te zeggen over dit tijdstip) werd ik wakker en kon ik een tijdlang de slaap niet vatten. Ik wist dat naast me mijn lief ook wakker lag, maar ik ging niet tegen hem praten, omdat ik weet dat we dan in de regel helemaal klaarwakker worden en dan geheid nog moeilijker inslapen.
Dus ik bleef alleen met mijn eigen onrustige gedachten, wetende dat de persoon naast mij last had van dezelfde onrust.
Ik hinkelde op een aantal onrust veroorzakende bedenkingen. Hoe gaan we het probleem van de autopapieren oplossen? En hoe pas ik mijn schilderij aan? Ik heb mijn bovenlijf iets te lang geschilderd en mijn hoofd wat te klein. Kan ik dat nog veranderen en hoe? Wil ik niet eigenlijk meer maanden van het jaar in Nederland zijn en minder in Spanje? Tjongejonge, wat een gepieker in de rondte!
Gelukkig heb ik de laatste jaren het geluk dat ik mijn ongewenste gedachten kan stopzetten. Dat doe ik als ik ontdek dat ik in kringetjes ronddraai en niet verder kom met mijn gepieker. Dus op een goed moment sukkelde ik toch weer in slaap.
De volgende morgen begon ik zoals altijd met fietsen op mijn hometrainer. (Na een ontbijtje wel te verstaan. Ahmad zat er wat mismoedig bij.) Daarna pakte ik eerst mijn schilderij aan. Het te lange wijf daarop moest ingekort worden. Gelukkig kon ik de schouders laten zakken. Dat is het leuke van olieverf. Je kan overal overheen klodderen en grenzen en contouren verleggen.
Daarna was het tijd om de pc op te starten en eens goed te kijken naar het probleem van mijn autopapieren. Ik kwam erachter dat het niet mijn chassisnummer is dat niet overeenkomt met mijn autopapieren, want dat komt gelukkig wel overeen. Wat niet overeenkomt is het typegoedkeuringsnummer. Van dat nummer wijken op mijn papier een aantal getallen af van wat er te lezen staat op het plaatje achterin mijn motorkap.
Ik heb een mail gestuurd naar het RDW met een beschrijving van mijn probleem en een foto van het vermaledijde verkeerde nummer.


Ik heb goede hoop dat het probleem wel opgelost kan worden, nu ik  weet dat het ID nummer van mijn auto wel klopt. Vooral omdat ik op internet lees dat de database met Europese typegoedkeuringen nu online open is ter inzage en een typegoedkeuring ook aangevraagd kan worden. Pfffffffff. Wat een koppijngedoe!

Het bovenste nummer komt niet overeen, ook wel homologatienummer genoemd. Het daarboven staande ID nummer van de auto is wel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *