Huismussen

De laatste tijd heb ik weinig behoefte om het huis uit te gaan. Terwijl Ahmad zijn ochtendwandeling maakt, blijf ik liever thuis om mee te doen met een aflevering van Nederland in Beweging. Daarna mijn 10 kilometertjes op de fiets met Netflix en verder lekker schilderen. Koffie drinken en eten doen we op het terras. Ook onze spelletjes rummikub. We hadden even het idee om te gaan schaken in plaats van rummikuppen, iets dat wij al heel lang doen. We hebben een mooi schaakspel klaarliggen, dat we kennelijk ooit in een enthousiaste bui gekocht hebben. Maar het schaken lokt ons niet erg. Dat rummikuppen gaat ons niet vervelen na al die jaren. Elk spelletje is weer anders.

´Heb jij ook steeds minder zin om erop uit te gaan zoals we vroeger deden´? vraag ik Ahmad. In het verleden maakten we bergwandelingen en we boekten korte vakanties naar diverse bestemmingen. Hij heeft er ook steeds minder behoefte aan. Alles is zo gecommercialiseerd, vindt hij. Dat vind ik ook. Onze laatste vakantie was net voor de corona-pandemie en had als bestemming de Algarve in Portugal. ´Toen viel me op dat de hotels daar kolossaal waren en zo steriel en koud om te zien,´ zeg ik. Dat vond Ahmad ook. We concluderen dat we allebei helemaal geen behoefte meer hebben aan tripjes naar hier en daar. We hebben bovendien al veel gezien van Andalusië. Ook vakanties naar andere landen lokken ons niet. Op één uitzondering na. Het lijkt ons wel de moeite waarde om ooit Uzbekistan te bezoeken. Een mooi en gastvrij land, dat nog niet vergeven is van toerisme en waar men, naar het schijnt, lekker eet. Maar daarmee hebben we geen haast. We hebben het zowel hier als in Nederland erg naar ons zin.

We praten verder en komen op het idee dat het misschien verstandig is om in de toekomst hele winters hier te verblijven en hele zomers in Nederland, in plaats van vier keer per jaar heen en weer te reizen. We waren steeds in de herfst en lente hier en in de winter en zomer in Nederland. Misschien kunnen we die winter in Nederland beter overslaan. Allemaal fantasiegepraat, want je weet nooit hoe het leven loopt. Het hangt af van gezondheid of ziekte en zoveel andere zaken. We zien het wel.

Nog twee huismussen, onze buurkatten. Ze blijven de hele dag thuis en komen nooit meer bij ons op bezoek. Jammer ?. Alleen ´s nachts horen we ze rennen op ons dak. Dat klinkt gezellig.

Het is fijn om hier binnen te genieten in ons optrekje. Buiten is de natuur gortdroog en de bloemetjes die nu horen op te komen in het wild zijn er dit jaar niet. Maar de zon schijnt op ons bolletje. Wat willen we nog meer. Laat de beren maar brommen. ?

9 gedachten over “Huismussen

 1. Beste Shabnam, ik lees je blog nog steeds.Ja ik heb gelezen dat ik je niet hoefde te lezen ?. Ik heb ook gelezen dat je Ahmad Nederlands leerde zodat jij meer je eigen in eigen taal kon uiten en mijn uitspraak een “ kut opmerking” vond. Maar echt je hebt uitgesproken” ben blij dat hij geen Nederlands spreekt, kan hij zich ook niet bezig houden met mijn kinderen want dat verliep niet goed in mijn tweede huwelijk met de Hindoestaanse man. Met twee van je vier kinderen heb je een leuk/goed contact ?. Fijn, ik gun je alle goeds! Maar echt ik meen het, je blog is een schreeuw om aandacht, niets mis mee. Maar wel een blamage, 2000 km rijden voor gewoon een leuk bezoek aan jullie in Spanje, 100 km rijden voor jullie naar een camping waar wij verblijven en tig keer bevestiging vragen? Crisis dame! Afgestudeerd voor wie? Zonde dat je al die kennis niet inzet voor je eigen ontwikkeling! Tuurlijk wordt het leven saaier als je ouder wordt maar je uit je echt dom! Vrijwilligerswerk voor een buurvrouw? Doe ik al 40 jaar en gaat verder dan boodschappen doen. Vrijwilligerswerk in het algemeen? Taalcoach. Misschien voor je man? ???? ik doe het al maanden! Neen niet voor mijn man ???? maar voor een leuke ambitieuze slimme vrouw! Ga nou al die kennis die je met de studie’ s hebt opgedaan, inzetten voor jezelf. Oh joh misschien kan Theo 3 ling je helpen. Alle goeds hoorShabnam, maar doe iets aan zelfontwikkeling! Oh ja wij gaan naar Spanje maar komen niet langs ????. Ja onze kids komen wel bij ons langs? Niets zo heel moeilijk hoor, 1 kind is makkelijker. En ja je wordt een zeikerd zegt Martin met je gezeur over elektro fietsen e.d, en ja hij is moe van vrouwen die praten/schrijven over wat er allemaal moet maar hun eigen vent geen Nederlands leren praten, beetje als te veel van hetzelfde. Meid veel geluk, echt! Maar hou op met die ouwe wijvenpraat!
  Maak werk van die geïnvesteerde studiekosten??

 2. O afgunst, wortel van oneindig kwaad en verrotting van de deugden! (Miguel de Cervantes)
  Het is veel belangrijker wat je van jezelf vindt dan wat anderen van je vinden”. (Seneca)
  Afgunst bij mensen toont aan hoe ongelukkig zij zich voelen, en hun voortdurende aandacht voor wat anderen wel of niet doen, toont aan hoezeer zij zich vervelen. (Arthur Schopenhauer)

 3. Annie, wat klink jij verbitterd. Als ik jouw lange haatdragende bericht over mijn moeder lees, wordt mij alleen duidelijk hoe ongelukkig jij eigenlijk bent. Als je het vervelend vindt om te lezen hoe gelukkig mijn moeder is en hoe zij geniet van het leven, dan heb ik één advies voor jou: lees het niet 😉 Niemand zit op jou verbitterde mening te wachten.

 4. Hahaha! Heerlijk dit! Las ik daar tussen het braaksel mijn naam?
  Welnu Annie,: ik sta in deze volledig achter Shabnam (… en Oekraïne, maar dat terzijde).

  Het ga je goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *