Twee recepten: aardbeien met slagroom en humus

Wij geven niet veel geld uit aan boodschappen, omdat we veel, eigenlijk bijna alles, zelf maken met verse ingrediënten.

  1. Hier is het nu aardbeientijd. Normaal ben ik niet dol op aardbeien, omdat ze vaak te onrijp geplukt worden en dan niet zoet zijn, maar een beetje wrang. Gezoet met vanillevla gaan ze er dan bij mij alsnog wel in ?. Hier in Spanje kan je vanaf februari mooie rode aardbeien kopen voor een veel zachtere prijs dan in Nederland. Wij genieten daar volop van.
Mooie aardbeien

Ahmad heeft een heel lekker recept voor deze aardbeien, dat ik hier ga delen. We wassen de aardbeien en snijden deze in kleine stukjes. Dan marineren we de aardbeien in een mengsel van water, balsemico azijn en suiker.

De aardbeien zijn nu een aantal dagen houdbaar in de koelkast. We eten ze in porties met slagroom ?

2 .Een lekker gerecht om op de boterham te smeren is de humus, die Ahmad gisteren voor me maakte van vers gekookte kikkererwten. Hij bereidde toevallig een pan soep in de snelkoker, waarbij ook kikkererwten werden meegekookt . Eenmaal gaar, schepte hij een deel van de kikkererwten eruit en liet deze afkoelen. Vervolgens mengde hij deze portie met een flinke teen knoflook, een lepeltje tahin, wat olijfolie, zout, zoete paprikapoeder en pikante rode peperpoeder, een snufje komijnpoeder en wat citroensap. Daarna blendde hij dit mengsel met de staafmixer.

Omdat we nog niet weten hoe lang het houdbaar is, maakte hij een kleine portie.

Ik ben iemand die niet houdt van zoetigheid op het brood, zoals jam. Terwijl Ahmad graag een broodje zoet eet naast ander hartig beleg, ben ik veel blijer met pindakaas met sambal of deze humus.

Hierboven twee lekkere recepten, die mogelijk ook de moeite waard zijn om eens te proberen voor de lezer. De recepten zijn niet ingewikkeld of bijzonder bewerkelijk, maar wel gezond, op de slagroom en de suiker na dan. Af en toe wat zoets met mate kan geen kwaad.

Mijn moeder zei altijd: alles waar ´te veel´ voor staat is niet goed. Maar met mate kan je alles eten. En dat doen wij dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *