Hoera, mijn schilderij is af

Het is niet perfect en ik zal nooit helemaal tevreden zijn, maar ik ik ben redelijk content over de gelijkenis en de sfeer. In het echt oogt hij mooier dan op de foto. Ik houd hem zelf en hang hem boven mijn kapstok. Om er elke dag met een blij gevoel naar te kijken. Mooi momentje bij mijn lieve kinderen.

olieverf 30 x 60

6 gedachten over “Hoera, mijn schilderij is af

 1. Als ik dan toch een opmerking kwijt wil, gaat dat over het gezicht van de baby. Het lijkt mij wat vertekend.
  Verder is en blijft het duidelijk een gecopiëerde foto. Te weinig of zelfs geen creatieve elementen, naar mijn mening. Erg statisch daardoor. Maar goed…. dat is ook een manier van doen.
  Je techniek is wel enorm vooruitgegaan. Ik ben erg benieuwd hoe je naar de natuur zou schilderen, in een stijl die uit je ziel komt.
  Lekker bezig!! ?

 2. Baby was net geboren en had zulke hamsterwangen?. Dankjewel voor je mening. Ieder kijkt anders merk ik, omdat ik juist vind dat er veel levendigheid in zit in dit schilderij. Ik maakte het voor mezelf. Het was erg moeilijk om van deze foto te schilderen, omdat deze genomen was met een mobiel. Maar het lijkt mij nog moeilijker om zo een moment te schilderen, als je er géén foto van maakt. Mensen bewegen voortdurend en de lichtval verandert ook. Portretschilderen blijft wel mijn voorkeur houden boven landschappen, omdat ik het heel leuk vind om iemands uitdrukking te ‘vangen’. Daar ligt mijn hart. Maar toevallig ga ik nu weer een mediterraan doorkijkje schilderen. Van een foto, dat dan weer wel. Ik blijf gewoon lekker bezig met mijn hobby en leer al doende. En jij? Schilder jij nog?

  • Probeer toch je eigen interpretatie te schilderen. Experimenteer! Verander of verbeter iets aan de compositie! Gebruik een andere kleurstelling, verhoog of verlaag het contrast en de helderheid, was je gezicht, maar doe iets! ?
   Ik beperk mijzelf tot het maken van een enkele tekening nu en dan, in samenwerking met mijn tekenclubje. We beoordelen elkaars werkjes en spreken soms een thema af. Alles ligt echter een beetje op z’n artistieke gat door de Coronaproblematiek.
   Zodoende!

 3. Dit is mijn manier ? Ik wil naar de werkelijkheid schilderen en wil niks ‘artistieks’ of experimenteels laten zien. Bij mij gaat het om gelijkenis en uitdrukking. Dit was een moment dat ik wilde vastleggen op canvas voor mezelf. Meer niet. Het schilderij is overigens heel anders dan de foto. Ik ben wat tekenen en schilderen betreft een eigenwijze solist ?. Ik heb mijn gezicht gewassen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *