Het schiet niet op met mijn voornemens

Maar dat is niet erg. Het is een heerlijk idee dat niemand zit te wachten op mijn creaties in beeld of woord. Ik heb alleen nog maar een word-document aangemaakt met de titel ´boek´.

Intussen blijft Ahmad lekker bezig. Hij is nu een lijstje aan het maken van wat hij allemaal wil meenemen naar Guadalcanal volgende week donderdag. Potten met plantjes die hij gezaaid heeft voor zijn kinderen om in hun campo te planten, het mandje en de kaasvorm waar ik eerder over sprak, een pot met olijven die hij de vorige keer in de campo van Guadalcanal plukte en marineerde. Het waren twee grote potten, waarvan wij de inhoud al opgegeten hebben. Hij bewaarde een klein potje met olijven voor zijn kinderen. En natuurlijk de handleiding om allerlei soorten kaas te maken in een ringband. ´Je bent net Sinterklaas,´ zeg ik tegen hem. ´Je komt altijd met geschenken.´ Hij bestelde ook een e-reader voor zijn dochter, omdat de hare het begeven heeft. ´Maar ze is toch niet jarig?´ zeg ik. ´Dit is omdat ze weer zwanger is,´ zegt hij. ´Goed idee,´ zeg ik. ´Maar moet haar man dan niet ook wat krijgen? O ja, hij krijgt de handleiding om kaas te maken.´ Ik vind het leuk om te zien dat Ahmad altijd zoekt naar manieren om iets te doen of betekenen voor zijn kinderen. Zelfs voor de kleine vindt hij altijd wel wat leuks.

De ringband met de handleiding is echt prachtig geworden. Trots op mijn liefste ?

Vanmorgen gingen we lopend naar de Lidl. We hadden zo weinig boodschappen te doen dat we besloten te voet te gaan, helling af en weer op.

´Aardappelhuisje´. Hier worden gepofte aardappelen verkocht met allerlei soorten vullingen. ´Heb jij dat weleens gegeten?´ vraag ik Ahmad. ´Nee, nog nooit,´ is het antwoord. Het lijkt mij best lekker.
´Van deze plant is de kaasvorm gemaakt die ik kocht´ legt Ahmad uit. Oh, dat wist ik niet. (Dus niet van riet!) En het mandje is gevlochten van palmbladeren. Zo leer ik nog eens wat….
Margrieten, de lievelingsbloemen van mijn moeder. Dat brengt me terug naar de tijd dat zij ernstig ziek was in de lente van 2007. Ik plukte toen steeds veldbloemen voor haar met veel margrieten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *