Het regent het zegent

En de pannen worden nat….Het is werkelijk een zegen dat hier eindelijk en onafgebroken regen valt sinds vannacht. Het zal volgens het weerbericht blijven regenen tot morgenavond. Dat is goed nieuws voor het droge Andalusië.

Wij hebben nu meer tijd voor de pc en huiselijke karweitjes, omdat we niet gaan wandelen vandaag en ook niet in de zon zullen zitten met een boekje.

Sinds ik dagelijks met Ahmad meeloop op zijn ochtendwandelingen maken we steeds grotere tochten in en rond het dorp. Nu ik geopereerd ben aan de hallux valgus aan beide voeten en ik bovendien volledig hersteld ben na de heupbreuk loop ik als een kievit. Ik kan uren wandelen zonder pijn te krijgen in mijn voeten. Dat is voor mij zalig en ongekend. Nu besef ik pas hoe erg het was dat ik een groot deel van mijn leven zo veel pijn had bij het lopen en geen enkele schoen aan kon die enigszins lekker zat. Ik ben enorm blij met mijn geopereerde voeten.

Ik heb Ahmad aangemoedigd om onze wandelingen steeds meer uit te breiden. We hebben op verschillende wandelpaden langs het dorp paden gevonden die de natuur in gaan, de meeste daarvan zijn helling op. Aan één kant van het dorp waren dat paden door een verwaarloosd stuk braakliggend terrein, waar vroeger avocado´s zijn geteeld. Het is nu omheind door hekken maar verlaten en verwaarloosd en het landschap daar is niet aantrekkelijk. Aan de andere kant van het dorp ontdekten we enkele wandelroutes.

We zijn van plan die routes te gaan lopen, maar wel voorzichtig. Arm in arm en allebei met onze bamboestok.

Van de wandelingen die we tot nu toe maakten heb ik wat foto´s in een filmpje verzameld. Voor de liefhebben om te bekijken. Als ik elke foto afzonderlijk in mijn weblog zou plaatsen, dan zou dat veel plaats innemen. Daarom maakte ik er een filmpje van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *