Gisteren plaatste ik een Engelse samenvatting van mijn artikel uit 1983 in dit weblog. Ik was zelf razend benieuwd naar de rest, maar wist niet hoe daaraan te komen.
Via internet was ik er dus al achter gekomen dat de publicatie van mijn onderzoek in ieder geval geregistreerd staat tussen alle publicaties van alle onderzoeken. En dat zijn er belachelijk veel! Maar hoe kon ik nu aan een digitale versie komen van een onderzoek dat ik publiceerde in een tijd dat er nog niets gedigitaliseerd werd!. Ik probeerde het door een bericht te sturen naar psycinfo@apa.org. Die mensen waren zo aardig om me snel te antwoorden met het bericht dat zij de me niet konden helpen aan de inhoud van het artikel, maar ze konden me wel de naam geven van enkele Nederlandse uitgevers van wetenschappelijke tijdschriften. Via internet kwam ik uiteindelijk uit bij de Stichting Gawein, die geen website en emailadres bleek te hebben. Maar er was wel een 0900 nummer dat me uiteindelijk doorverbond met de gepensioneerde hoofdredacteur van het wetenschappelijk tijdschrift Gedrag dat daarna nog een aantal andere namen kreeg en nu uiteindelijk sinds een jaar niet meer bestaat. Hij had mijn artikel staan in zijn eigen collectie, maar het was voor hem veel werk om deze te scannen en naar me toe te sturen, omdat hij het razend druk had met veel andere dingen. Hij vroeg me daarom er eerst zelf naar op zoek te gaan.
Dat deed ik. De KB bleek psychologie niet meer als onderwerp te hebben. Op de universiteitsbibliotheek van de rijksuniversiteit Utrecht kon ik niet inloggen om te kijken waaruit de collectie bestond, omdat je dan medewerker of student moet zijn.
Ik dacht er net over om dan maar een mail te sturen naar de universiteitsbibliotheek of anders een keer naar Leiden te gaan, waar ook een bibliotheek moet zijn van de faculteit psychologie.
Na een spelletje rummikub met mijn partner wilde ik net verder gaan met mijn gezoek toen er een email oppopte. Het was een mail van de aardige gepensioneerde hoofdredacteur die toch te moeite had genomen het artikel voor me te scannen en naar me te mailen.
Computerexpert Ahmad wist het overdwarse adobedocument om te toveren tot een rechtop-pagina-per-pagina-document. Hier issie dan, mijn kleine trots 😉 Speciaal voor mijn Kirretje die ook psychologie studeert.
onderzoek naar feedback 1983