Hacken

Tot een uur of 2 in de nacht waren Ahmad en ik bezig met het zoeken naar oplossingen voor de nieuwe mededeling die ik kreeg na terugkeer naar windows 7 ultimate. Ik kreeg weliswaar al mijn ikoontjes op mijn desktop en mijn bestanden en programma’s terug, maar mijn achtergrondscherm was zwart en in de rechterbenedenhoek stond met kleine lettertjes de enge mededeling: Build 7601 Dit exemplaar van Windows is niet legitiem.
Ja, dat zou best kunnen, denk ik. Ik had oorspronkelijk vista op mijn laptop en toen deze crashte in 2012 zette een vriendelijke winkelier er mijn huidige windows 7 versie op. De laptop liep daarna als een goed geoliede trein.
Tot ik met mijn windows 7 ultimate met mijn stomme kop naar windows 10 ging upgraden en daarna weer terug wilde. Toen detecteerde microsoft de illegatliteit van mijn windowsversie. Welke code ik ook intoetste, het hielp allemaal niet, want de code op mijn laptop behoort natuurlijk bij mijn destijds wel legale windows vista.
Uitgeput gingen we slapen en alweer om 5 uur was ik wakker, denkend aan mogelijke oplossingen. Ik voelde er niets voor afscheid te moeten nemen van mijn huidige windows 7 versie met alle heerlijke programma’s die ik daarin inmiddels geïnstalleerd heb. Zoals o.a. een waarschijnlijk eveneens illegale versie van microsoft office, die de winkelier me ook geheel gratis erbij deed toen ik bij hem mijn laptop liet oplappen.
Ik besloot op internet naar oplossingen te gaan zoeken (zolang ik nog beeld zou hebben op mijn illegale windows). Immers voor alles zijn progammaatjes en oplossingen. Kwestie van zoeken. Ik merkte al gauw dat ik niet de enige ben met deze melding. Er zullen er inmiddels nu wel duizenden zijn. Mensen die argeloos ervoor hebben gekozen te upgraden naar windows 10 en daarvan zijn teruggekomen. Immers zij geven je bij installatie de garantie dat je gewoon nog terug kunt als het niet bevalt! Dat kan ook, maar dan hebben zij wel inmiddels een mogelijkheid gecreëerd om mensen te betrappen op illegale software. Al googlend kom ik erachter dat er tegenwoordig zelfs nieuwe pc’s en laptops verkocht worden met illegale software.
Er worden veel oplossingen voor het probleem van de niet legitieme windowsversie gegeven, de één nog ingewikkelder dan de ander. Tot ik stuit op de video van deze jongen die laat zien hoe je het probleem in 2 minuten kan oplossen. Mochten er mensen zijn die ook met dit probleem zitten, dan gun ik jullie deze link die het leven van mijn windows 7 gered heeft. Hier is hij: hoe activeer ik mijn niet legitieme windows
Ik heb het hier getoonde toegepast en ben weer helemaal gelukkig. Heb mijn windows weer terug en niet meer de build 7601 popup. Ik krijg zelfs weer de popups van Microsoft of ik windows 10 wil downloaden, een ander teken dat ik nu weer bij de ‘legitieme gebruikers’ behoor. Ik trap er niet meer in. Eén zo een ‘hack’tische dag is voldoende!

2 gedachten over “Hacken

  1. Slim dat je dat hebt gevonden! Mocht je ooit een gratis en compatible vervanger zoeken voor windows office, kijk dan uit naar OpenOffice. Ik werk er al jaren mee en is geweldig! ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *