Computer opgeschoond

Ben nog even doorgegaan met pc activiteiten. Ik had nog maar weinig schijfruimte over en begreep nooit hoe dat kwam. Ik ben niet iemand die links en rechts dingen downloadt.
Maar toen ben ik in gedachten de geschiedenis van mijn laptop nagegaan. Ik heb deze aanvankelijk in 2008 gekocht voor Ahmad, toen hij naar Nederland kwam. Hij schreef graag en dus wilde ik hem verrassen met een mooi apparaat om op te kunnen schrijven, zijn eigen pc. Omdat de pc lekker moest zijn om op te werken, kocht ik een megasize laptop met een groot beeldscherm.
Ahmad heeft er een tijd op gewerkt, maar vond het uiteindelijk niet prettig dat alle programma’s in het Nederlands waren. Dus kocht hij in Spanje zijn eigen laptop, een veel lichter en handzamer ding. Ik nam de grote pc toen van hem over. Zijn bestanden heb ik nooit gewist. In 2012 crashte mijn vista software en werd voor mij windows 7 geïnstalleerd. Ik moest daarvoor eerst aangeven welke data bewaard dienden te blijven. Die werden weer netjes op de nieuwe windowsversie gezet. Toen ik ging werken op de nieuwe windows durfde ik nooit mijn oude data te wissen. Stel je voor als ik iets belangrijks zou verliezen. Iets dat met de besturing te maken heeft, weet ik veel.
Vandaag heb ik alsnog alle oude data verwijderd, nadat ik ze eerst netjes gekopieerd had naar de externe schijf (voor het geval dat er iets belangrijks mocht gaan ontbreken). Ik bespaarde daarmee maar liefst 47,9 gigabyte.
Mijn pc weet niet wat hem overkomt. Hij gaat snel als een trein. En ik heb weer schijfruimte over. Zucht van verlichting.
Intussen is het buiten prachtig weer. Wij zitten hier nog steeds achter ons laptopjes als twee gekke mieren. Ik vind het nu wel welletjes. Tijd voor wat anders!

Eén gedachte over “Computer opgeschoond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *