Geen vogeltjes

Het is stil om ons heen. Dat wil zeggen, als je niet de geluiden meerekent die van ’tweevoeter de mens’ afkomstig zijn. Gisteravond weer tot drie uur in de nacht harde muziek van een Spaanse band vanaf het openluchtpodium hier in het dorp. Waarschijnlijk een feest ten afscheid van de vakantieperiode dat door de scholen wordt georganiseerd voordat het schooljaar hier weer begint. Dat krijgen we vanavond weer en zondag eveneens, maar dan tot 24 uur. Hier zijn de georganiseerde festiviteiten elk jaar hetzelfde en dus nu voorspelbaar ;-).
Maar overdag is het verrassend stil in ons doodlopende straatje. Geen getjilp van musjes, zoals we gewend zijn. Er zijn geen musjes afgekomen op het brood dat we in ons vogelhuisje hadden gekruimeld.
Wat kan de reden zijn van deze vogelstilte? Wij denken de droogte van de afgelopen tijd. Het heeft hier nauwelijks geregend en de natuur is gortdroog. Waar moeten de gevederde vriendjes hun water halen? Waarschijnlijk in de buurt van zwembaden.
Vandaag gaan we op zoek naar tijm in het wild. We zien dat de natuur droger dan droog is. De amandelbomen staan er verpieterd bij. Maar tijm groeit tegen alle weersomstandigheden in. Ahmad plukt wat droge takjes. Rozemarijn vinden we helaas niet.

Als we thuiskomen zet ik een bakje water op de balkonrand. Hoop dat vogeltjes het opmerken en komen drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *