Buikgriep?

Weer een poepverhaal. (Theo D 😉 )
Drie dagen geleden viel ik vrij snel in slaap, toen wij om een uurtje of 22.30 ons bed opzochten.
Om 24.00 uur word ik wakker met een nare buikpijn. Ik draai op mijn linkerzij, rechterzij, rug en weerom. De pijn blijft. Naast mij slaapt de man heerlijk rustig.
Ik ga naar beneden. Daar tref ik mijn koters, die nog niet slapen en in de tuin een sigaretje roken. ‘Wat is er, mam?’ Buikpijn. ‘Waarom ga je niet lekker in bed liggen?’ Omdat dit niet lekker is. Weet geen houding te vinden die wel prettig is. Ze gaan naar boven en ik blijf in de woonkamer, die ik niet verlicht heb. Ik ga op mijn hurken zitten, probeer diep te ademen, niets helpt. Maak thee, een poleo (Spaans kruid dat hier niet verkrijgbaar is) met honing. Pijn blijft. Ga naar WC. Loos alarm. Weer zitten. Dan komt alles los. Tot 6.00 uur in de ochtend is het beurtelings bukken over en zitten op WC. Beurtelings ben ik nat van het zweet en ril ik van de kou.
Kwelling duurt tot een uur of 6.30 en dan val ik eindelijk in slaap om snel wakker te worden met een daverende hoofdpijn en nog steeds buikpijn. Ik ben een vod dat alleen drie slokjes water drinkt en zak dan weer weg in hazenslaapjes, dwars door het geluid van werkmannen die mijn huis aan het oppimpen zijn.
Lieve Ahmad heeft soep voor mij gemaakt. Ik eet met moeite die soep en slaap verder tot 7 uur in de avond. En daarna slaap ik weer de hele nacht verder, om de haverklap wakker van een bonkende koppijn. Volgende dag hetzelfde verhaal. Alleen slapen en intussen proberen zoveel mogelijk vocht binnen te krijgen. Water smaakt naar vieze sloten. Trek in eten heb ik niet. Ik lepel braaf wat soep.
‘Je moet naar de dokter’, vindt Ahmad. Alsjeblieft niet. Alleen de gedachte al dat ik me ergens naartoe moet slepen…Ik kijk in mijn telefoon. Wat zijn de symptomen van buikgriep? Buikpijn, veel ontlasting, overgeven met kracht en hoofdpijn. Kan 2 tot 5 dagen duren, maar in enkele gevallen voor sommige pechvogels 10 dagen. Niets anders aan te doen dan veel slapen en veel drinken om vochttekort te voorkomen. Goed is gemberthee met honing. Om vochttekort aan te vullen kan je zelf een oplossing maken van een glas water met 5 schepjes suiker en een snufje zout. Ik kies voor de gemberthee met honing en voel de helende werking door mijn darmen stromen. Weer slaap ik een lange nacht, dit keer iets minder onrustig door hoofdpijn.
Vanochtend sta ik nog wankel op en zonder honger. Houd me bij gemberthee met honing en droge dingetjes om te eten. In de loop van de dag voel ik me steeds sterker worden. Mijn dochters zijn op bezoek en met mijn schoondochter erbij lijkt het of ik drie dochters heb. Het is zo gezellig. Ik ga om een uur of 23 naar bed en nu is het 3.45 in de ochtend. Ik kan niet slapen. Voor mij een bekend verschijnsel na ziekte, als ik drie dagen en nachten alleen maar slapend heb doorgebracht.
Morgen hoop ik alles weer normaal te kunnen doen. Er ligt wel wat werk. Maandag a.s. gaan we weer naar Spanje.

5 gedachten over “Buikgriep?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *