Gas

Wat is dat toch met die gasflessen en al die jonge gastjes, die zich op straathoeken achter auto’s met een kofferbak vol gasflessen in groepen aan het benevelen zijn. Ze krijgen aandacht op YouTube, waar ze met een ballon aan hun mond geïnterviewd worden, alsof ze serieus met iets bezig zijn. Het zijn net opgeschoten baby’s met die ballonnen als fopspeen in de mond. Het breekt mijn moederhart. Het zal je kind maar zijn dat daar de hersens staat te beschadigen. Sommigen zeggen met trots dat ze wel een paar honderd ballonnen op een dag ‘doen’. Er zijn al meerder gevallen van gasgebruikers, die verlamd zijn geraakt door acuut vitamine B12 tekort.

Er hebben ook verkeersongelukken plaatsgevonden met als oorzaak een bestuurder, die niet goed kon reageren vanwege gasgebruik.

Bij de wet is het gasgebruik (oorspronkelijk bedoeld om gasballonnen op te blazen) toegestaan.

We roepen oeh en ah bij besmettingen door een inderdaad verschrikkelijk virus, maar dat een deel van de jeugd zichzelf ziek maakt met deze gasinname is kennelijk nog geen urgent probleem. Waarvoor worden wetten gemaakt en aangepast? Om oplossingen te zoeken voor problemen in een bepaalde tijd of nog beter problemen zoveel mogelijk te beperken. Hoezo krijgt dit gasgebruik geen aandacht? Het is een vieze harddrug. ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *