Etsy getsie

Zoals ik in het vorige artikeltje zei, hebben we niet stil gezeten qua huisnijverheid. Iemand bracht mij op het idee dat we eventueel onze producten kunnen gaan aanbieden op een site, genaamd Etsy. Dus ik ging enthousiast aan de slag, niet gehinderd door enig overleg met mezelf of ik daar goed aan deed. Ik dacht, zoals gewoonlijk: ‘Ik zie wel waar ik uit kom’. Het was een hoop gedoe om mijn ‘internetwinkeltje’ te openen op die site. Nadat ik met moeite zowel voorbeelden van de bij mij als bij Ahmad af te nemen producten op de site geplaatst had, kwam ik uiteindelijk bij het stukje van de de betaling. ‘Hoe wilde ik betaald worden’, maar ook ‘hoe ging ik betalen’? Met een creditkaart die ik niet heb en ook niet van plan ben aan te schaffen.
De webmasters van Etsy bewijzen hun diensten uiteraard niet voor niets. Ze willen centjes zien. Voor het mogen tonen van de producten moet ik al betalen. En verder wil Etsy 5% van de opbrengst van elk verkocht product. Ten eerste denk ik dat ik niks ga verkopen en ten tweede wil ik heel weinig rekenen voor mijn werkjes. Maar de opbrengst delen met Etsy, dat zie ik niet zitten.
Dus verwijderde ik mijn account en dat ging gelukkig gemakkelijk. Etsy is netjes en eerlijk. Maar ik ben blij dat ik weer van ze af ben. Een uurtje werk voor niets. 😉

3 gedachten over “Etsy getsie

  1. Etsy, begin er niet aan!
    Als jij jouw schilderwerk op een kunstnijverheidsmarkt of braderie wilt verkopen, raad ik je aan (tevergeefs waarschijnlijk ????) om wat meer algemene onderwerpen te schilderen. Niemand is geÏnteresseerd in afbeeldingen van jouw kleinkinderen. Stadsgezichten van Den Haag, Strandtaferelen van Scheveningen à la Mesdag of kaboutertjes desgewenst, maken wel een goede kans op zo een markt.
    Het werk van jouw echtgenoot verkoopt zichzelf wel. Diverse onderwerpen en objecten, keurig afgewerkt en voor een kleine prijs, zijn best wel in trek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *