Koopjes jagen

Bij Kruidvat heb ik een klantenkaart. Daarop schijn je punten te sparen. Laatst kreeg ik een mail van Kruidvat, waarin mij werd voorgesteld mijn klantenpunten in te leveren voor korting bij aankopen. Dat kon ook via internet. Dus ik ging kijken op hun pagina. Daar was een jurkje te koop voor 9.95. Maar ik kon het krijgen met 50% korting. Dus ik denk: bestellen dan maar. Toen ik wilde afrekenen bleek ik dat niet te kunnen doen. Ik moest verder winkelen tot minimaal 15 euro. Dus ik bestelde nog twee flessen shampoo (2 halen 1 betalen). Dat is rijkelijk veel voor een vrouw die haar haren maar eenmaal in de week wast. Het zal waarschijnlijk genoeg zijn voor een leven, als ik die shampoo al mag overleven. Om het bedrag verder rond te maken kocht ik nog betadine, altijd goed om in huis te hebben. Om ook de verzendkosten nog uit te sparen liet ik het gratis bezorgen bij het afhaalpunt bij mijn in de buurt. En gisteren kon ik het pakketje afhalen met een afhaalbericht dat ik kon laten zien met mijn telefoon.
Het pakketje bleek een reuzenpakket te zijn, dat niet in mijn fietstas paste. Dus ik besloot het ter plekke uit te pakken. De enorme lucht-gevulde plastic bubbels gooide ik in de vuilnisbak en de doos in de papierbak. De paar artikelen die ik eruit viste pasten gemakkelijk in mijn tas. Zwetend vanwege de drukkende hitte vervolgde ik mijn weg daarna naar de slager.
Vandaag paste ik de jurk in de maat S, die alsnog te ruim om mij heen zat. De jurk was te recht genaaid. Op het plaatje op internet leek de jurk mooi getailleerd. Waarschijnlijk stiekem met een speld van achter bij elkaar genomen om de jurk er goed te laten uitzien op de foto. Geen probleem. Ik heb een heel goede naaimachine van wijlen mijn moeder. Het ding naait als een goed geoliede machine, ook al olie ik hem nooit. Dus ik aan weerszijde het jurkje wat meer ingenomen, zodat het ding toch goed ging zitten. Maar de kleur viel wat tegen. Het meisje op de foto van internet was licht getint en bij haar oogde de beige met zwarte slangenprint goed. Maar mij staat beige niet! Dat was ik even vergeten. Dat heb je als je via internet koopt.
Er was nog zo eenzelfde jurk te koop in zwart met rozerode bloemen. Dat is meer mijn kleur, bedacht ik. Dus ik weer zoeken op de internetpagina van Kruidvat. Hij was er nog in S. Nu met maar liefst 75% korting, voor het luttele bedrag van 2.50 dus! Dus ik weer bestellen. Weer moest ik aanvullen. Dit keer nam ik er 3 flessen douchegel en een oogpotlood bij. Vrijdag mag ik het pakje ophalen. Nu vind ik het wel even welletjes met dat gezoek naar koopjes. Maar het naaien van de gewenste contour in de zijnaden zal dit keer nog gemakkelijker gaan. Ik heb nu ervaring.
Ik moest even aan mijn dochters denken. Die hebben nooit willen leren naaien. Jammer is dat. Ik was altijd erg leergierig op dat gebied. Daar pluk ik al mijn leven lang de vruchten van. Wijlen mijn vader er moeder waren ook gek op deze handvaardigheid. Zowel mijn moeder als mijn vader maakten zelf kleding op de naaimachine.

4 gedachten over “Koopjes jagen

  1. Hi Shabnam, goede koop ???? 2 jurkjes, 2 flessen shampoo, 3 flessen douchecel, betadine en een oogpotlood voor 30 euro? Denk toch dat shoppen in real live goedkoper voor je was geweest. ???? Echter had je dan al deze belevenissen moeten missen, dus ik ben blij met jou acties en geniet van dit stukje????.

  2. Ik ken dat! ik wil goedkoop iets kopen maar om het gratis toegestuurd te krijgen moet er nog iets bij en uiteindelijk zit ik met een aankoop waarvan ik de helft helemaal niet had gewild!

  3. Annie, zou je echt denken dat ik in de winkel goedkoper uit zou zijn geweest? Ik weet zeker van niet. Maar ik denk alsnog dat ik het niet nog eens ga doen. Ik ben niet zo een internetkoper. Zeker met kleren en schoenen niet. Die moeten direct goed voelen als ik het aantrek. Gedoe was het ????

  4. Jeanne, ja balen is dat, hè. Maar ik had wel het geluk dat ik producten kon zoeken die ik toch nodig had en van lekkere merken, ook nog met korting. Maar voorlopig ben ik er weer helemaal klaar mee ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *