Eindelijk heeft de dochter van Zoraida haar stuk land en een eigen huis

Het was nogal wat gezoek. Zij en haar vriend wilden een eigen stuk land om ecologisch te bebouwen en om er kippen en bijen te houden. Nu hebben ze dat gevonden. Het land ligt niet rondom de woning die ze ook kochten, zoals ze eigenlijk hadden gewild, maar het ligt wel op loopafstand van hun woning in het nabije dorp.

Vanuit hun huis daar kan zijn dochter gemakkelijk naar de school lopen waar zij les gaat geven en ook hun kindje zal daar in de toekomst naar school kunnen lopen en spelen met vriendjes en vriendinnetjes. In hun vrije tijd willen zij zoveel mogelijk in hun ‘campo’ verblijven. want dat is hun lust en hun leven.

In de zomervakantie gaan ze verhuizen.

Van het land stuurden zij ons wat video-opnames waarvan ik een klein filmpje plakte.

Als ze gaan verhuizen naar Quadalcanal, dan betekent dat wel een afscheid van de mooie plek waar ze nu wonen in Mairena del Ancor. Zijn dochter vertelde me al dat dit afscheid van deze bijzondere plek die zoveel positieve energie uitstraalt haar veel moeite kost. Maar ze wonen nu nog in een huurhuis op een terrein dat niet van henzelf is, maar wat ze mochten gebruiken voor een stukje landbouw en het houden van kippen. Wat ze echt willen is toch hun eigen stuk grond en dat hebben ze nu.

Ahmad maakt elke maand een filmpje van zijn kleinkind en als trotse partner van de opa wil ik zijn laatste filmpje nu bij uitzondering tonen. Het filmpje ademt de rustige en landelijke sfeer waarin dit kindje tot op heden heeft mogen opgroeien. Dat is rijkdom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *