Een boek schrijven

Dat is een hele kunst en een vak, zoals alles een vak is. Zingen, dansen, muziek maken, schilderen, schrijven, dichten, sporten, acteren. Het zijn allemaal vaardigheden die mensen meer of minder kunnen beheersen. Mensen maken een product of productie en andere mensen kunnen daarvan genieten en zich erdoor laten inspireren. Ik vind het zo mooi dat dit bestaat.
We zijn allemaal mensen en we dolen een tijdje rond op deze planeet, ieder in zijn eigen kringetje. We praten met elkaar en raken elkaar aan, we kijken, we horen, we voelen. Maar door bovengenoemde kunstvormen kan iedereen geïnspireerd raken. Je kan ontroerd raken door een film en daardoor een beetje gaan houden van de onbekende die die film gemaakt heeft en jou laat delen in iets moois. Of je kan een boek lezen en bewondering krijgen voor hoe de schrijver je laat meeleven met de personen in het boek, waardoor je als het ware even buiten jezelf treedt en een avontuur beleeft zonder daarvoor werkelijk van je plaatst af te hoeven gaan. Bij een schilderij kun je wegdromen en genieten van de kleuren of de emotie de het doek je geeft en bij muziek kun je helemaal wegzweven op de klanken. Een lied kan je ook hart verwarmen, omdat de tekst je raakt. Dit alles verrijkt ons leven en geeft ons inspiratie en hoop om ook zelf wat te creëren, en op onze beurt de omgeving te inspireren.
Ik zou zo graag ooit een boek schrijven. Gewoon een verhaal over mensen. Ik denk dat als je eenmaal daarmee begint, dat je dan nooit meer zal stoppen. Al schrijvende worden de mensen in het boek als je naasten en vrienden en je leeft met hun mee terwijl je hun verhaal opschrijft. Zo stel ik me dat voor. Wat moet dat heerlijk zijn. Maar schrijven is ook componeren en plannen. Een boek heeft een plot, een kern. Je kan niet zomaar van de hak op de tak springen en denken dat het wel goed komt. Ik kan niet goed plannen. daarom schrijf ik tot nu toe geen boek.
Toch wil ik stiekem wel eens beginnen. Gewoon gaan schrijven zonder plan en kijken waar ik uitkom. Dat doen sommige schilders ook. Gooien wat verf op een doek en laten zich van daaruit verder leiden. Misschien kan ik er helemaal niets van en wordt het niets. Maar proberen kan altijd en het kost niets. De pc is geduldig en alles wat geschreven wordt kan ook gewist worden….Niemand hoeft het te weten.

2 gedachten over “Een boek schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *