Dag vijftien

Wat gaat het snel. Het is zo goed als zeker dat onze eend over twee weken niet meer op haar vertrouwde plek zal zitten! Het zit er ook niet in dat zij ons met haar kindertjes nog eens komt opzoeken. Wat zal ik haar missen! Maar dit is niet het moment om aan mijzelf te denken. Ik mag blij zijn dat zij onze tuin heeft gekozen om haar eitjes te leggen en uit te broeden en hoop natuurlijk dat dit nu andere jaren ook kan gebeuren.
Maar eerst hopen dat het met deze mama allemaal goed blijft gaan. En dat ze straks zonder ongelukken haar kuikens naar het water kan begeleiden en dat de kleintjes daar kunnen opgroeien zonder verslonden te worden door een rat of een ander roofdier.

4 gedachten over “Dag vijftien

 1. Ze eet dus wel van jullie eendengraan!
  Ik kan me het zo goed voorstellen, dat je nu al weemoedig bent bij de gedachte dat ze er dadelijk niet meer is.
  Ik had jarenlang spreeuwen die nestelden boven mijn werkkamer. Hartstikke leuk. En wanneer ze kwamen aanzeulen met nestmateriaal en later met voer voor de kids was ik al treurig want: ze zouden ook uitvliegen en dan zag ik ze een jaar niet meer.
  Ik heb geen idee of eenden nestelen op vaste plekken.
  Wat ik voor jullie hoop is dat jullie het uitkomen van de eieren mogen mee maken en haar uittocht van het nest.
  ‘God bless’ zeggen sommige christenen dan. Doen moslims ook zoiets?

 2. Bedankt voor de uitleg ๐Ÿ™‚
  Mbt zonsopgang, dat herken ik – dan komen hier ook veel paartjes gulzig eten.
  Later in de dag zijn het vooral de mannetjes en komt er soms haastig een vrouwtje mee.

 3. Aha! Dus zo zit dat! Vandaar ook die overdag flierefluitende mannen in groepen op zoek naar snacks bij de balkons. Toch wel lekker dat de kippen jou in de ochtend wakker maken zodat jij de “natuur kan zien ontwaken en veel van haar geheimen mag aanschouwen” ๐Ÿ˜‰ Alleen moet je dan wel “met de kippen op stok” om uitgerust te zijn. Gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *