Carrihuela

Dat is een buurt in Torremolinos, waaraan Ahmad en ik goede herinneringen hebben. In die buurt hebben wij twee keer gelogeerd in een appartementencomplex, genaamd la Baranda. Dat was toen Ahmad nog zocht naar een  woning hier. Het appartementencomplex (gebouwd in Andalusische stijl) heeft een sfeer die ons heel erg is bevallen. Het is er heel rustig en ook de buurt ademt een heerlijke rust. Veel mooie panden met mooie tuinen met bloemetjes en vogelgefluit.
Vandaag is Ahmad iets hersteld van zijn operatie en we besluiten erheen te gaan, om oude herinneringen op te halen en de sfeer weer even te proeven. Maar ook omdat we op internet gezien hebben dat daar in de buurt een winkel moet zijn met Nederlandse producten, ´het Kruideniertje´. Ik ben benieuwd wat er te koop is in dat winkeltje en hoop Peijnenburg ontbijtkoek te vinden. Dat is een van de weinige dingen die ik hier mis.
We lopen wat rond in het ons vertrouwde buurtje. Verschil is dat we voorheen meestal richting strand en boulevard liepen en dat we nu een andere brede laan aflopen, op zoek naar dat winkeltje. Ik zie tot mijn verrassing een Nederlands telemarketing bureau, dat met grote letters uitnodigt om gerust binnen te stappen. Verder een Nederlandse huisartsen- en tandartspraktijk. Het kruideniertje vinden we ook, maar Peijnenburg is er nu niet. Die komt volgende week weer binnen. Ik kijk wat rond en koop alleen een potje sambal badjak.
Ahmad zoekt voor mij het Nederlandse consulaat. Hij kan het niet vinden. Ik zeg tegen hem dat ik dat niet erg vind. Ik heb het gelukkig niet nodig en als en dat ooit wel zo mocht zijn, dan zoek ik het wel op. Er zijn tal van uitgaansgelegenheden. Ik zie een nachtclub voor swingers, geflankeerd door een nachtclub voor gentlemen en aan de andere kant een ´welkom Nederland´ nachtclub. Op de stoep lopen andere echtparen, veelal op leeftijd zoals wij (normaal in deze tijd van het jaar). De meeste kijken sacherijnig. Waarom, vraag ik me af. Het is schitterend weer. Maar…..het is nog vroeg op de dag. Misschien nog geen tijd voor hun dagelijkse borrel.
Lelijk van mij om dit te zeggen. Weet ik veel wat voor verdriet zij mogelijk meedragen. Maar één ding is zeker. Waar je ook bent en wat voor weer het ook is, je hebt jezelf altijd bij je. Geluk kan je alleen uit jezelf halen. Ik prijs mezelf heel gelukkig. Geen pijn, voldoende te eten, een dak boven mijn hoofd en de zon op mijn bol. Met een hoop wind erbij vandaag, dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *