Boeken zoeken

Ik vind het moeilijk. Misschien ben ik moeilijk, een lastige lezer die niet snel tevreden is. Ik heb nu weer 4 boeken gedownload op mijn e-reader. Boeken van Nina Polak, Marja Brouwers, Benedict Wells en Marion Pauw. Ik begon met het boek van Marja Brouwers met de titel Havinck. Het was goed genoeg geschreven, maar waarom kreeg ik er zo een kil gevoel bij? Alsof het meer gaat om de stijl van schrijven dan om de emoties. Ik besloot het boek even te laten voor wat het was na er 15 % in gelezen te hebben. Ben ik nu zo vreemd geworden en ligt het aan mij dat ik de schrijfstijl van veel geprezen schrijvers ervaar als hooghartig en cynisch en getuigend van weinig inlevingsvermogen? Ik ben verder gegaan met Marion Pauw. Het boek ‘Vogeleiland’. Daar kwam ik wel direct in en ik kon me ook inleven in de karakters. Het blijft een dingetje, dat zoeken naar boeken. Had ik maar een radar, zodat ik de mij aansprekende schrijvers direct eruit kon pikken, alleen afgaand op de titel en een korte inhoudsweergave. Maar zo een radar heb ik niet. Boeken, ik lees ze zo graag, maar ik ben ook zo vaak teleurgesteld. Het zal wel aan mij liggen.

Ik houd van fictie, omdat ik dat het interessants vind. Ik haal meer uit een verzonnen verhaal of desnoods een goed geschreven biografie dan uit een theoretische verhandeling. Maar het ene verhaal is het andere niet. ?

2 gedachten over “Boeken zoeken

 1. Als ik me goed herinner heb jij een Kobo dus ik weet niet of je hier iets aan hebt.
  Maar als je een Kindle van Amazon hebt kun je van vrijwel ieder boek een gratis fragment downloaden. Dat zijn meestal de eerste 40-50 blz van het boek.
  Als je dan gegrepen bent, kun je ev besluiten het hele boek te kopen.

  • Ja, dat klopt, Jeanne. Ik heb een kobo. Als ik daarmee boeken leen van de digitale bibliotheek, dan zijn er ook boeken bij waarvan je in pdf alvast wat bladzijden kan lezen, al is dat helaas nog niet bij alle boeken zo in de bibl.
   Ik vind dat ook fijn. Zo kan je alvast iets ervaren van de schrijfstijl en inderdaad of het je boeit. Maar dit helpt me vaak nog niet genoeg. Ik ben een lastpak, wat dat betreft.
   Maar als ik dan een schrijver vind die ik goed vind, dan ben ik dolgelukkig. Lezen is heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *