Blij met khalifa sheikh Mehmet

Het is voor sommigen misschien een verrassing dat sheikh Nazim zijn zoon heeft aangewezen als zijn khalifa en drager van zijn geheim, de 41e sheikh in de golden chain. Het komt niet vaak voor.

Maar uiteraard moest het iemand zijn met een schoon hart. En kennelijk was dat in dit geval toevallig zijn oudste zoon.
Bij mijn vroegere bezoeken aan Cyprus zag ik veel mannen om sheikh Nazim heen cirkelen die allen net als hij gekleed waren en zich ook een beetje gedroegen als ‘sheikhs’. Daar is niets mis mee. Het is goed om een wijs persoon na te doen in kleding en met name gedrag en zo iets te mogen overnemen van diens goede manieren. Immers sheikh Nazim was onze murshid (spiritueel leraar) en voorbeeld. Er was ook een man die ik wel eens zag langs lopen in het huis van sheikh Nazim met een grote zak aardappelen of fruit of een grote baal voer voor de dieren. ‘Kijk, dat is een zoon van sheikh’, vertelde een zuster mij. Hij gedroeg zich als een werkman en nooit zag je hem met een tulband en een tasbih (bidketting) rondlopen buiten, zoals zoveel andere mannen daar.
En nu is deze bescheiden, hard werkende man onze sheikh en ik ben er zo blij mee. Hij is duidelijk niet gewend veel te praten en zijn sohbets (lezingen) zijn altijd kort, maar zo veelzeggend. Wat hij zegt maakt altijd indruk op mij.
Alhamd ul Illah, sheikh Nazim heeft ons de beste khalifa gegeven die we konden wensen. Zijn sohbets tot nu toe, allemaal juweeltjes, zijn te beluisteren en te zien op de volgende pagina:
http://saltanat.org/videos.php?topic=SheikhMuhammed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *