Banksy

Het meest intrigerende nieuws van vandaag was voor mij het bericht in verschillende kranten over een voor veel geld geveilde print van een schilderij van Banksy die onmiddellijk na de verkoop in snippers eindigde (helaas niet zo volledig als Banksy het had gewild).  Zie dit filmpje:

Mijn interesse in deze bijzondere kunstenaar was direct gewekt. Ik ging me er een beetje in verdiepen en kwam zo bij zijn website. Wat een topper is deze man.
Bekijk zijn website om zijn werk te bewonderen. Hij neemt een loopje met de hele bekakte kunstwereld 🙂 Zijn kunst is spontaan en zonder winstbejag. Maar ondanks dat is hij er superrijk mee geworden. Hij verdient het!

10 gedachten over “Banksy

  1. Nieuws dringt wel laat tot je door, maarrr… Banksy is inderdaad de ongrijpbare halfgod van de kunsthemel.
    Integer? Je kunt er zonder al teveel denkwerk aan twijfelen. Spraakmakend en talentvol? Zonder twijfel.
    De expositie in het Stedelijk Museum alhier werd door hem afgedaan als ‘fake’, simpelweg omdat er een bedrag voor werd gevraagd. Tikje onzinnig, in mijn beleving, maar ja, je bent Banksy of je bent niet Banksy.

  2. Wat ik wel erg leuk vond: dat je de eerste woorden in het lekkermakertje zette en niet volstond met de titel 🙂
    Je zou ev ‘vandaag’ kunnen veranderen in ‘van de afgelopen weken’ oid.

  3. @Jeanne Het stond vandaag in de NRC, de Volkskrant en het AD. De site van de NOS op 6 oktober heb ik niet gezien. Ik was toen ‘on the road’. Maar ik zie het nu. Bedankt voor de link.

  4. Ik las vandaag dat de Duitsers ons goede vaderland zijn binnengevallen. Rotterdam is gebombardeerd en de koningin is gevlucht. ????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *