Allah is geduldig as-Sabur

Allah heeft vele namen, die allen verwijzen naar Zijn Heilige Eigenschappen. Van al deze namen zijn er aan ons mensen 99 bekend. De andere zijn voor ons verborgen, zoals zoveel van Allahs Grootheid voor ons verborgen blijft. Wij kunnen ons Allahs onmetelijke Macht, Liefde en Geduld niet voorstellen.
Allah heeft alles geschapen en er is niets dat gebeurt in de wereld en geen verandering, ook niet die van het kleinste mosterdzaadje, die Allah ontgaat. Allah heeft de wereld en de  zeven hemelen perfect geschapen en alle wezens en planten en alles wat er verder is een unieke identiteit gegeven. Er is geen molecuul hetzelfde. En alles is in beweging en prijst Allahs glorie.
Wij mensen hebben de eer Allahs vertegenwoordigers op aarde te mogen zijn, maar dikwijls beschamen wij deze eer. We maken er een puinhoop van en we vergeten Allah en luisteren niet meer naar wat onze ziel verlangt. Allah ziet dat allemaal en soms denk ik met mijn klein bekrompen hoofdje: hoe kan Allah zo geduldig zijn? Hoe kan Hij al deze ellende die mensen veroorzaken en het leed dat zij elkaar en andere wezens (zijn schepselen!) aandoen blijven aanzien en…….niet ingrijpen. Hij heeft de macht om alles te bepalen en alles te veranderen, maar Hij laat de mens zelf kiezen en fouten maken. Eén van de 99 heilige namen van Allah is as-Sabur, de Geduldige. Er is geen groter geduld dan het Geduld van Allah. Ik ben verstomd, als ik het besef…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *