66

En dan ben je ineens alweer 66 jaar. Geen big deal, hoor. Elke nieuwe dag is er weer één die meegenomen is. In de ochtend een felicitatie van de echtgenoot, net wakker. Dan biedt hij aan om de ontbijtboel af te wassen. Ook leuk. Facebook-felicitaties. Ik weet dat iedereen de meldingen krijgt in facebook (morgen/ vandaag is Pietje jarig). Je kan bijna niet zeggen dat de felicitaties spontaan zijn. Soms voel ik me zelfs wat schuldig, dat facebook al die mensen aan het werk heeft gezet. Toch doet het me goed, die persoonlijke felicitaties, soms met een mooie foto of plaatje. Voel ook de hartelijkheid en dat het toch wel gemeend is. Omdat ik toch maar weinig vrienden heb, neem ik ook de moeite om tegen iedereen wat terug te zeggen en te bedanken. Ja, ook die virtuele aandacht doet warm aan, echt waar.
Dan nog de whatsappjes van de mensen ‘dichterbij’, zoals mijn kinderen. Telefoontjes van twee van de kinderen. ‘Lang zal ze leven’ in het koor met schorre, net wakkere en toch heel enthousiaste stemmetjes.
Verder hang ik maar wat rond. Fotootjes uitzoeken om na te tekenen. Dan buiten koffie drinken met de echtgenoot. Ik trakteer op zoete koeken, waar ik zelf niet zo van houd. Maar mijn schatje wel.
Daarna heb ik even zin om te luieren. Lekker Expeditie Robinson kijken via You Tube. Waarom heeft iedereen zo een hekel aan Jay Jay? Ik vind hem best een aardige gozer en ook heel oprecht. Ik ben eerder boos op Susan met haar gekonkel en stemmingmakerij. Tof programma.
Dan koken. Met daarbij altijd mijn trouwe metgezel, radio 1. Spinaziestampot met tussen de bleke aardappelen één zoete aardappel. Met gehaktballetjes en pepersaus. Een grote perzik toe. Dan weer achter de pc. Nu doet mijn ruggetje pijn van de harde stoel.
Intussen werkt Ahmad gestaag door aan zijn Tiffany. Er is er eentje af. Mooi hoor. Hangt al aan de muur in de logeerkamer. Hij werkt verder aan een bakje voor mijn potloden en gum. En ik ga nu lekker even op het balkon zitten lezen. Even uitrusten van al dat gelummel 😉
Toch even een klein filmpje, hoor. Het duurt maar 7 seconden!
Verrassing op straat vandaag:
https://youtu.be/jdwX7OA8VNo

5 gedachten over “66

  1. Je kunt de felicitaties op Facebook aan of uitzetten. Dus als je ze krijgt, heb je ooit zelf áán gezet dat dat je leuk leek.
    Ik heb ze aan staan. Zowel om te krijgen van anderen zodat ik die kan feliciteren als om zelf felicitaties te ontvangen. Vind ik leuk.
    Maar het hóeft dus niet!

  2. 22/10 staat in mijn geheugen gebeiteld, al meer dan 45 jaar! Voor een 66-jarige produceer je nog een zeer aangename lach. Volgende keer maar in close-up ????
    Je ‘marido’ is een verrassend type. Compliment aan hem voor het fraaie Tiffanyruitje. Lollig motief ook; zo’n kolobri.
    ????X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *