Zolang het nog kan…..

Alles verandert en niets blijft. Dat mochten we vandaag weer constateren, toen we naar Kijkduin fietsten. Van het gemoedelijke boulevardje met terrasjes, vistentjes en ijskramen is niets meer te vinden. Het vroegere winkelcentrumpje is nu tijdelijk een getto. Vlak langs de kust staan nu kolossale flatgebouwen, die het zicht voor de bewoners erachter verpesten. Ik heb me laten vertellen dat een appartementje in die kolossen een miljoen euro zou kosten. Gedeeltelijk is de flat al bewoond. Aan de kant met het uitzicht dat niet op de zee gericht is. De andere kant is wellicht te duur?

Alleen het strand is nog hetzelfde als voorheen. Daar kunnen ze niets aan verpesten. We fietsten terug naar huis door het natuurgebied Ockenburg en de Uithof. Ook daar is gebouwd, maar er is nog wel wat ongerepte natuur daar en er zijn daar nog fietspaden, waar auto’s niet mogen rijden. Wat een rust….

Ik denk dat de hele Lozerlaan, die loopt van Vrederust tot aan Kijkduin, uiteindelijk zal overgenomen worden door mensen met grote bouwplannen en grote geldwensen. Wij zullen het veld moeten ruimen. Maar een mooie tijd heb ik gehad in Den Haag Zuidwest met mijn kinderen.

Alles verandert en niets blijft. Wijzelf zullen ook niet meer zo lang op deze wereld blijven. Genieten van elke nieuwe dag dan maar! Zolang het nog kan……

Eén gedachte over “Zolang het nog kan…..

  1. Appartementen in nieuw Kijkduin vanaf 450.000 euro tot ver over het anderhalf miljoen, heb nog gekeken of er iets bij zat naar mijn wens, helaas voldeden ze geen van alle aan mijn criteria ????????????????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *