Zo makkelijk is het niet gegaan

Zaterdag heb ik mijn webhostingpakket veranderd via ‘mijn sohosted’. Daarna dacht Ahmad al snel de migratie van de database van de ene server naar de andere succesvol verricht te hebben, omdat hij mijn weblog te zien kreeg als hij de link naar mijn weblog opende in het controlpanel van de nieuwe server (plesk geheten). Maar dat was niet werkelijk zo, omdat deze link ons nog doorstuurde naar de oude server, die 30 dagen ook blijft werken.
Wat we moesten doen was ‘voorbeeld’ aanklikken in het controlpanel en dan kreeg je te zien wat er werkelijk al te zien zou zijn op de nieuwe server met een ander IP adres. En dat gaf een foutmelding. Er was dus iets nog niet goed gegaan. Wat dat precies was, daarop heeft Ahmad 3 dagen zitten zweten.
Via de handleiding die Sohosted gaf om de migratie van de database te verrichten lukte het niet om database succesvol te migreren. Maar gelukkig wel op een andere manier, die Ahmad zelf bedacht. En nu is het eindelijk gelukt.
Dat kan ik nu met zekerheid bevestigen, omdat ik op de oude server het hiervoor geplaatste artikel heb weggehaald en het op de nieuwe server wel liet staan. Zo kon ik checken of de verhuizing succesvol was. Ik zit nu echt op de nieuwe server en ik heb nu 50 gig schijfruimte!
Ik kan weer foto’s gaan plaatsen zo veel ik wil, maar heb er op het moment geen om te plaatsen!
We zitten nu, tijdens de ramadan, de hele dag binnen en weren de zon. Pas na zonsondergang komen we als duvels in de buitenlucht, maar meestal ook niet verder dan ons dakterrasje. Het enige spannende dat we doen is boodschappen halen, waarbij we ervoor zorgen zo snel mogelijk weer binnen te zijn. Want in ons dakhuis is het zelfs bij 30 graden heerlijk koel, dankzij het zonnescherm en rolluiken. Er waait een lekker briesje door het huis dat koelte geeft. Vandaag is het de 18e dag van de ramadan. Nog even door bikkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *