Webserver

Als jullie inloggen komen jullie gewoon op mijn website. Maar…………deze is door mijn internetwizard overgezet op de nieuwe server van Sohosted. Ik zat ernaast en keek ernaar met ogen die op tilt gingen van alle kleine lettertjes die voorbij raasden op zijn snelle laptop, toen hij dit karwei verrichtte. Ik snap er niets van en zal het ook nooit leren, maar ik hoop het ook nooit meer te hoeven doen.
Waarom ben ik binnen Sohosted overgegaan op een andere server?
Nou, dat zal ik vertellen. Ik nam bij Sohosted een large webhostingpakket af. Dat moest wel omdat de basic en medium niet voldoende schijfruimte boden voor de content van mijn weblog. Het geschreven gedeelte neemt weinig schijfruimte in, maar de foto’s een stuk meer, ook al heb je de foto’s verkleind alvorens ze te plaatsen. Dat is dan ook een reden waarom ik ben overgegaan op het maken van filmpjes of gefilmde fotopresentaties, omdat die geplaatst kunnen worden met een You Tube link, wat helemaal geen schijfruimte inneemt.
Maar laatst logde ik even in op ‘mijn sohosted’ en daar zag ik dat er nu webhostingpakketten geleverd worden vanaf 50 GB schijfruimte. En dat is dan het kleinste pakket (standaard). Terwijl ik nu met mijn ‘large’ pakket maar 10 GB heb, tegen betaling van een hoger bedrag!
Sohosted biedt de mogelijkheid te chatten met medewerkers en dat deed ik dus. Was het mogelijk mijn oude large pakket te downgraden naar het nieuwe standaardpakket? Ja, dat kon wel zei Ton of Ruud of Menno, maar de nieuwe pakketten werken vanaf een andere server, dus het zou wel betekenen dat ik zelf de databases van mijn weblogs zou moeten overzetten.
Geen probleem, zei ik stoer.
Het overgaan van het ene naar het andere pakket kon ik zelf regelen via ‘mijn sohosted’ en dat was een fluitje van een cent. Ik zag dat ik nog iets van 16 pegels terugbetaald zou krijgen ook voor een winst van 40 GB aan schijfruimte (van 10 GB naar 50 GB!).
Daarna kwam het moeilijk stuk. Sohosted was wel zo vriendelijk een handleiding erbij te geven van hoe de database van de oude server over te zetten op de nieuwe. Met o.a. het programma FileZilla. Gelukkig had ik een autodidact naast me. Iemand die kan werken met dreamweaver en Filezilla. Ik zat er wat naast te dromen, maar kon wel net iets pienters zeggen als hij iets niet direct zag. Ik weet niks, maar zie wel vaak snel het voor de hand liggende wat mijn professor/wandelende encyclopedie dan weer niet zo snel ziet.
Zo kwamen we er samen wel uit met een mini beetje van mij en een heleboel van de wizard.
Ik ben blij met mijn giga schijfruimte en weet nu dat ik voortaan met een gerust hart foto’s kan gaan plaatsen in mijn weblog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *