Zeven katten!

We zijn er nu achter dat Miguel geen 3 en ook geen 4 maar 5 katten heeft. En samen met de twee katten van de nieuwe bewoonster maakt dat een totaal van 7 katten, die ons dak bevolken. Vanmorgen maakten we opnieuw kennis met de twee nieuwste aanwinsten van Miguel.

Weer een gluurder bij het ontbijt
En even later twee

Hoe komt hij aan al deze katten? Wij denken dat hij steeds een nieuwe kat in huis neemt, als zijn vriendin en hij weer een ziek katje aantreffen op straat. Dan brengen zij het dier naar de dierenarts en daarna nemen zij het katje in huis.

De katten van Miguel zijn te herkennen aan het halsbandje dat ze allemaal dragen. De andere twee lopen vrolijk rond zonder halsbandje.

We hebben de eigenaresse van Houdini nog niet gesproken. Volgens Miguel is zij vaak niet thuis. Maar Ahmad heeft een andere manier gevonden om Houdini bij ons weg te houden: haar laten schrikken. Dat deed hij door met een bamboe stok hard tegen de muur te slaan. Ze schrok daarvan en maakte een sprongetje, waarna ze wegrende. En gisteren stond ze op een afstandje op de balkonrand met het plan onze kant op te komen en toen zwaaide Ahmad weer even met zijn bamboestok. De gemenerd. Hij heeft de kat niet aangeraakt, maar een goede verstaander heeft maar een half woord nodig. Ze maakte zich uit de kattenvoetjes. Ik hoop dat dit afschrikken ook helpt als wij liggen te slapen en zij zich onbespied weet. Want dat zijn eigenlijk de momenten dat we haar liever niet in onze buurt hebben. Als ze maar tevreden was met op het balkon blijven en niet zou binnendringen in ons huis, dan zou het geen probleem zijn. Maar zij doet helaas wat geen enkele andere kat doet. We gaan het wel zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *