Woningen in Andalusië en hier

Nederland telt momenteel volgens de bevolkingsteller 17.482.009 inwoners. Andalusië is ongeveer even groot als Nederland en telt ongeveer 8.500.000 inwoners. Dat is de helft van het aantal inwoners dat ons landje telt.

Hier is er al sinds mijn jonge jaren een gebrek aan woningen. En dat is alleen maar erger geworden. De prijzen van woningen rijzen de pan uit en dat is heel vervelend voor starters die een woning willen kopen. Rijke mensen uit binnen- en buitenland kopen de beschikbare woningen en verhuren deze voor een flink bedrag. Een mooie investering voor die mensen, maar een ellende voor de mensen die nog zoeken naar een geschikt koophuis. Sociale huurwoningen zijn ook schaars. Het is heel normaal dat mensen jaren moeten wachten op zo een woning, als zij geen urgentieverklaring hebben. Een nijpende toestand in Nederland, die nog wel een tijd zal duren, als het al ooit nog anders wordt.

Dan Andalusië. Daar is geen woningnood. De mensen zijn misschien niet rijk, maar het gros van de inwoners bezit een eigen huis dat van generatie op generatie geërfd wordt. En wie nog geen huis heeft kan voor een redelijk bedrag een geheel gemeubileerd huis huren of een huis kopen. In de grote steden zijn de appartementen en huizen misschien iets prijziger, maar de prijzen zijn niet te vergelijken met die in Nederland, waar een kale huur voor een rijtjeshuis 1100 euro per maand kan zijn of meer.

De jongste dochter van Ahmad is nu zwanger en zij is zo gelukkig om een huis te kunnen kopen met veel vruchtbaar land eromheen, waarop onder andere een paar 500 jaar oude olijfbomen staan. Het huisje met de grond kan ze kopen voor 60.000 euro. Er moet nog wel een hoop gedaan worden aan het huis, maar het kan heel heel mooi worden. Het is bovendien op loopafstand van de school waar zij werkt. Wat een geluk voor haar.

Waarschijnlijk was het voor de vorige bewoners alleen maar een vakantiewoning. Gezien alle tuinstoelen ?
Veel land om te bewerken. Het zwembad kan eventueel als alberca (waterbassin) gebruikt worden voor irrigatie van het lager gelegen te bebouwen land.

2 gedachten over “Woningen in Andalusië en hier

  1. Proficiat! Weer een zorg minder voor Ahmad ?. Wel jammer dat zij haar boerderijtje verlaat maar super tof dat zij dit mooie huisje kan kopen en zo leuk voor Ahmad, misschien kan hij zijn dochter helpen klussen als jij op het kindje past! Veel geluk gewenst!

    • De grond bij dit huisje gaan ze ook gebruiken voor landbouw. Dat andere huisje was helaas een huurhuis en de eigenaar wilde het niet verkopen. Dus dit is veel gunstiger voor haar. Ik denk niet dat Ahmad gaat klussen. Hij woont 230 km ervandaan en vanhier is het nog verder (2000 km). Maar haar vriend heeft vast wel mensen, die gaan helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *