Weinig nieuws

Als een mens het goed heeft, dan hoor je weinig. Geen geprakkezeer, geen verontwaardiging over misstanden, geen twijfels over geloof en religie. Een tevreden ‘consument’ is geen onruststoker. ‘Roker’ laten we maar weg, want dat doe ik al niet meer vanaf 1986.
We dobberen ontspannen van de enige dag in de andere. Onze grootste avonturen bestaan uit het zoeken naar voedsel in winkels en ‘non food’ in andere winkels. Daarvoor rijden we elke dag wel een keer af en aan in ons rode autootje, veelal langs dezelfde route, die voor mij echter altijd weer anders oogt door de veranderende lichtval.
Daarnaast hebben we onze hobby’s. Ahmad zijn website, waaraan altijd nog wat te sleutelen valt, bibliotheek van Andalusië.
En ik ben bezig met mijn filmpjes en momenteel vooral met de technische kant. Kan ik de kwaliteit verbeteren en maakt het uit welk bewerkingsprogramma ik gebruik? Een duurdere geheugenkaart was nodig om te kunnen filmen in een ander formaat dat mogelijk betere prestaties kan geven. Ik werk graag met Windows Videomaker, omdat ik dat programma nu goed ken. Maar daarnaast heeft Ahmad een duur bewerkingsprogramma gekraakt. Zou ik daarmee betere filmpjes kunnen produceren? Voorlopig niet! En dat is vooral door mijn onbekendheid met de mogelijkheden van dit programma. Ik heb hier twee filmpjes, Allebei met de nieuwe geheugenkaart. Het eerste is bewerkt en geëxporteerd met Windows Video Maker en het andere met MAGIX Video Pro X6. Zien jullie verschil? Ik niet veel. Misschien is het laatste filmpje wat scherper? Goede tips van experts zijn welkom.


Ik blijf intussen gewoon wat rommelen in de marge 😉 En verder lees ik en kijk ik elke dag een aflevering van Game of Thrones. Wat een leven 🙂

6 gedachten over “Weinig nieuws

  • @ Theo. Antwoord 2. Heb je raad opgevolgd en beide filmpjes bekeken na bewerking door de verschillende programma’s. Moet wel constateren dat de MAGIX pro een aanzienlijk helderder resultaat geeft. Dus daar moet ik verder mee gaan werken. Op je lijstje van top 10 komt de MAGIX er ook niet slecht vanaf. Dat mag ook wel, voor 400 piek! Nu nog het programma beter gaan verkennen….Bedankt weer voor je tips.

 1. Ik heb beide filmpjes tegelijkertijd afgespeeld om een betere vergelijking te kunnen maken (muzikaal gezien niet aan te raden). Ik heb de indruk gekregen dat de eerste video een fractie scherper is.
  De vraag is: hoe goed wil je worden? Er valt altijd wel iets te veranderen natuurlijk, al dat zal misschien beperkt blijven tot het verbeteren van de verhaallijn en beeldkeuze, alsmede het mixen van beeld en geluid.
  Afgezien van smaakverschillen in muziek zijn jouw filmpjes op dit moment zeer acceptabel.
  Dag luilakje X

  • @Theo Drieling. Het is ook een ongelukkige combinatie: beetje lui en beetje perfectionistisch. Tips van jou aangaande beelden en mix zijn altijd welkom. Zoek nog even naar input voor de filmpjes. Er gebeurt hier niet zoveel, zoals ik al zei 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *