Frisse start

Met een temperatuur van 15 graden bij een straffe wind beginnen wij onze relaxmaanden in het goede Andalus. Queso de oveja, membrillo, aardbeien met slagroom zijn enkele lekkernijen waaraan wij ons weer te goed gaan doen. Vandaag gingen wij op jacht om al deze heerlijke voedingsmiddelen te kunnen bemachtigen na een zondag waarop de winkels hier dicht zijn.
In Benalmadena keek ik verbaasd naar een heel stel dappere leeftijdgenoten die de kou trotseerden zonder jas en met kuitbroeken of zelfs korte broeken en sandalen. Intussen dook ik vanachter de autoruit wat dieper weg in mijn warme sjaal.
Ik heb mezelf verwend met een nieuwe geheugenkaart die filmpjes moet mogelijk maken van betere kwaliteit dan tot nu toe. Verder geen schokkende feiten. Wel dat ik hier een beetje bijkom van de vermoeienissen en pijnen van de afgelopen drie maanden. 🙂

 

5 gedachten over “Frisse start

  1. Lollig muziekje wel! Afwisselend Spaans en Frans. Een beetje zoals ik ook mijn talen door elkaar gooi de laatste tijd. Mijn hoofd wil niet meer en vertikt het om alles te onthouden. Eigenlijk is dat geen bijzonderheid want mijn cursus “Duolingo” produceert vaak zinnen waar een simpele toerist niets aan heeft. “Yo como un emperadado” (nog geen blind konijn wil dit weten). “¿Quiènes comen cebollas?” (een vraag die niemand ooit zal stellen vermoedelijk). “Ellas ven elefantes rojos” (pfff…). “Nuestros perros son blancos” (lekker belangrijk). Ik zal het nooit onder de knie krijgen, nu niet meer. Eigenlijk doe ik die oefeningetjes om het brein bezig te houden en mijzelf van de straat. Ik doe dat in vijf talen. Spreekvaardigheid, laat staan welsprekendheid, is niet mijn sterkste kant. Mijn denkhersentjes liggen altijd drie zinnen vóór op mijn tong, tegelijkertijd probeert mijn geheugen allerlei deurtjes te sluiten. Met de vulpen kan ik dat gevecht beter aan, zeg maar.
    “Je me suis perdu” zingt jouw zanger. Het is zo; ik ben verloren (maar nog niet de weg kwijt, gelukkig) ????????

  2. Idd een heerlijk vrolijk muziekje. Jammer van de regen. Hoop dat die snel plaats vrij maakt voor de zon.
    Heerlijk mam, lekkere dingen halen en volop genieten. Dat heb je echt verdient na die maanden met een hoop rot pijn. Nu lekker bijkomen in het mooi Spanje????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *