Weg bij Ziggo

Jaren was ik trouwe klant van ZIggo. Niet erg rendabel voor mij, aangezien ik een groot deel van het jaar niet van mijn abonnement profiteerde. En dat werd alleen maar minder en minder. Want ik kijk geen tv. Ik stream programma’s die ik wil zien via NL Ziet, wat in heel Europa werkt. De 80+ tv kanalen die ZIggo biedt worden door mij niet bekeken.

Al een paar jaar bel ik ZIggo en vraag ik of zij niet een abonnement op alleen internet kunnen bieden. Dat was lange tijd niet zo. Er is sinds kort wel zoiets, maar dat abonnement is alsnog duur en daarbij blijf je internet gebruiken via de kabel. Ook wordt nog steeds tv geboden, zij het beperkt. Maar ik hoef geen kabel-tv!

Dus nam ik een drastisch besluit. Overstappen naar ‘internet thuis’ via T Mobile. Veel goedkoper, maar ook riskant. ‘Dat gaat misschien een teleurstelling zijn, ma,’ waarschuwde mijn zoon. ‘Want je hebt geen glasvezel en dat internet gaat via je telefoonaansluiting. Dat kan heel vervelend zijn. Misschien is het traag en en gaat het ergernis veroorzaken.’

Ik besloot het er toch op te wagen. Internet is voor mij belangrijk, maar ook weer niet van levensbelang. Als het langzaam zou zijn of af en toe zou haperen, dan zou ik daarmee kunnen leven.

Vandaag kreeg ik een bericht van T Mobile dat ik de door hun geleverde modem kon aansluiten, omdat het abonnement vandaag ingaat. Bij de modem zat een stekker met kabel voor de telefoonuitgang en een kabel voor in het stopcontact. Ik verkeerde nog even in spanning of mijn vaste telefoonaansluiting nog wel zou werken. Al tientallen jaren heb ik geen vaste telefoon meer. Hij werkte nog naar behoren. En het internet is fantastisch. Even goed als dat van ZIggo via de kabel. Adios ZIggo. Dit is een afscheid. Jullie service was goed en ik had verder nooit klachten over jullie producten, maar hier scheiden onze wegen, omdat ik geen tv-kijker ben. De modem van ZIggo heb ik al ingepakt om deze terug te sturen. Van het tv kastje profiteer ik nog een week. Om af en toe voetbal te kijken. Daarna wordt het streamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *