Weer naar ´ojos de miel´

Vandaag ging ik weer naar een heel aardige en kundige fysiotherapeute, die Ahmad de bijnaam ´ojos de miel´ heeft gegeven vanwege haar honingkleurige ogen.

We hadden allebei een afspraak. Hij voor zijn ischias-pijn, die trekt naar het been en ik voor een blessure in dit keer mijn linkerarm. Die blessure heb ik al meer dan een jaar. Sinds ik mijn nieuwe auto kocht in de zomer van 2018 en ik een heel verkeerde beweging maakte, toen ik naar mijn veiligheidsgordel reikte, die een stuk verder naar achteren zat dan in mijn voorgaande kleinere autootje. Ik hoopte dat de pijn zou overgaan met het verstrijken van de tijd, maar dat gebeurde niet. Ik wordt telkens op een vervelende manier aan de blessure herinnerd, als ik mijn haar wil opsteken, naar iets moet reiken in de hoogte of mijn BH wil dichtmaken.

Dus vandaag besloot ik maar weer te gaan. Tegen betaling van 36 euro was de vakkundige, in sportblessures gespecialiseerde fysiotherapeute een uur met mij bezig. Ze ontdekte direct de pijnlijke plek, waar het geïrriteerde spiertje zich bevond, en weer kreeg ik allerlei behandelingen met verschillende apparaten en een oefening. Intussen gaf zij mij goede uitleg van wat er mis was. Ik kreeg ook weer oefeningen mee (netjes uitgetypt op een A4 met tekeningen), die dezelfde bleken te zijn als die ik destijds voor mijn rechterarm kreeg.

Dus ik ben nog steeds blij met deze ´reddende engel bij pijnlijke spieren´. In reactie op een vorig stukje dat ik over haar schreef, vroeg iemand mij om het adres van deze fysiotherapiepraktijk. Dat heb ik toen gegeven, maar het is intussen veranderd. Het is nu: Clínica Clavero, C/Alcalde Miguel Cruz Väzquez, 7, Alhaurin de la Torre, 29130 Malaga. Ik zal het ook aanpassen in de reacties op het vorige stukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *