We gaan op reis en nemen mee……

Nou, niet veel. Mijn lieve Ahmad is al vooruit gegaan met een koffer. Ik ga met alleen een rolkoffertje handbagage van lang geen 10 kilo.

Wat mis je in Spanje, wat je hier hebt en daar niet? Sommigen zullen zeggen ‘drop’. Inderdaad vind je daar geen drop. Voor mij geen probleem, want ik ben al jaren van mijn Engelse drop verslaving af. Ook zal ik de rookworst en zure bommen en haring niet missen. Voor de hardnekkige liefhebber van deze producten wil ik verwijzen naar het door Nederlanders vergeven Torremolinos. Daar zijn winkeltjes en bars waar je alle Nederlandse producten kan vinden, die je mist in de Spaanse supermercados.

Maar veel producten waarvan men denkt dat die niet voorhanden zijn in Spanje zijn er wel! Calvé pindakaas vind ik daar gewoon bij de Aldi! Stroopwafels zag ik liggen bij de Mercadona. Maggi hebben ze bij de Marokkaanse slager in Benalmadena. Sojasaus kan je ook kopen in Spanje.

Maar geen trassi, geen sambal en geen pakje prei ovenschotel mix. Geen bruine cardamom. Niet zulke lekkere kaas als de Albert Heijn kaas hier. Voor de liefhebbers van pittig eten is het verstandig sambal mee te nemen. Of deze zelf te bereiden.

Zoek je een uitgebreider assortiment sausen en andere producten? Dan is het verstandig af en toe naar de Carrefour te gaan. Dat is een van oorsprong Franse supermercado, die een wat groter assortiment producten heeft (dat wat meer afgestemd is op de verwende toerist uit het noorden) dan bijvoorbeeld de Mercadona. Maar de Litle en de Aldi winnen in Spanje ook steeds meer terrein en hebben ook soms een aanbod dat kan verrassen.

Eén gedachte over “We gaan op reis en nemen mee……

  1. Lidl en Aldi, geen hagelslag????.
    Spaanse supermarkt alle Heinz sausen ????
    Camping winkel Uncleban roerbaksaus en hagelslag????
    Roerbakgroenten in geen Lidl,Aldi of Spaanse supermarkt te vinden , niet echt erg, je moet toch enige vorm van lichamelijke activiteit uitvoeren dus dan maar groenten zelf snijden ????????????????????????
    Niet te koop maar allemaal gratis in Spanje (dus zonder supermarkt verkrijgbaar ????????????????????) vriendelijkheid van de mensen, mooi weer ( ja ook enorme storm, 1 dag, een hele belevenis) auto’s die stoppen echt als je op een zebrapad staat (is echt TOP!), van iedere passant een vriendelijke groet, dat neem ik mee terug naarNederland????????. Torremolinos ga ik bezoeken, door Nederlanders vergeven? Ik wil het zien en beleven ????, wie weet verrast Spanje mij nog na 42 jaar ????, zie jou????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *