Wat doe je als het snikheet is

Voor de hand ligt om dan naar het strand te gaan. Maar wij zijn niet zulke badgasten, hoewel we af en toe een ochtendje strand best lekker vinden. Zo ook gisteren. We gingen toen maar weer eens met onze eigen strandstoeltjes en onze parasol en een thermosje met koffie. De vorige dag op het strand was Ahmad erg verbrand. Hij had zich niet ingesmeerd en daarna noemde ik hem plagend ´roodborstje´. Gisteren kon ik hem desondanks overhalen om nog eens te gaan. Het was gisteren nevelig bewolkt en dat leek ons minder gevaarlijk. Ook zouden we allebei onder de parasol gaan zitten.

Wij zijn dus geen echte strandfanaten, maar ik moet zeggen dat het heerlijk was om in het water te gaan. De watertemperatuur was goddelijk en het water was helder, zonder algen of kwallen. We genoten dus eigenlijk heel erg. Ik ben sowieso altijd in mijn sas als ik kindertjes zie spelen in het water en de golven.

We bleven allebei in de schaduw van ons kleine parasolletje, omdat ik vergeten was zonnebrandcreme mee te nemen. We dachten dat dit geen kwaad kon bij een bedekte lucht en in de schaduw van een parasol. Hoe verbaasd waren we toen we later zagen dat Ahmad bij thuiskomst opnieuw verbrand was op zijn borst en schouders, terwijl zijn vel juist wat minder rood was geworden na een paar dagen rust.

Dus vandaag maar weer even níet naar het strand, hoewel het zeer warm is bij weinig wind. Pfff. En wat doen de oudjes vandaag? Onze matras stofzuigen en inspuiten met insecticide tegen bedwantsen, Er zijn hier geen muggen, maar we worden toch gebeten door minibeestjes. Zo blijven we lekker bezig.

Altijd blij met de schapen en geiten in de buurt
De witte duiven zijn er ook nog
Ook een geiten- en schapenhoeder gaat mee met zijn tijd (verdiept in telefoon)
Samen smikkelen van een struik
Hé, een zwarte duif. Die zie ik niet in Nederland. Duiven komen in de ochtend knabbelen tussen de dakpannen. Die fungeren zeker als een soort insectenhotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *