Slim katje

De kleine lenige slimmerd

Het half siamese katje dat ons telkens komt opzoeken blijkt erg slim te zijn. We wisten al dat zij er haar gemak van neemt door in een van onze terrasstoelen te gaan liggen. Meestal komt ze tegen de avond en ook in de ochtend zien we haar daar vaak. Maar vannacht liet ze zien dat ze zich niet alleen beperkt tot ons balkon. Vannacht hoorden we haar mauwen in ons huis! Hoe kon dat nou? We doen altijd de schuifdeuren dicht en nu het zo warm is en de glazen deuren ook ´s nachts open blijven, doen we de hordeur (eveneens een schuifdeur) die ervoor zit dicht. Wat blijkt nu? Ze kan met haar pootje de hordeur openen door hem een stuk op te schuiven. En zo wandelt zij naar binnen. Dat was om drie uur ´s nachts. Wij wezen haar netjes de deur, maar in de ochtend om een uur of zeven was de hordeur weer open en het katje was weer binnen.

Vandaag belde Ahmad Miguel, de kattenman, die al drie katten bezit. Weet hij iets meer van dit katje? Het is niet van hem maar van een nieuwe buurvrouw die onlangs naast hem is komen wonen met een terras dat aan zijn terras grenst. Zij heeft twee katten en één daarvan is deze schoonheid. Zij wil het katje gratis wegdoen en wij mogen het hebben of anders Miguel. Wij vinden het een leuk dier, maar kunnen de kat niet in huis nemen vanwege ons voortdurende op en neer gereis naar NL en terug.

4 gedachten over “Slim katje

  1. Wat een schatje! Kunnen jullie haar niet delen met Miguel? Dan heeft ze twee huisjes 🙂 Dan zorgt hij voor haar als jullie weer naar Nederland komen.

    Ps: ben blij dat je weer foto’s plaatst. Dit is een heel fotogeniek katje! Die eerdere foto was ook mooi van haar!

    • Miguel blijkt niet zo blij te zijn met haar. Ze speelt de baas over zijn katten en slaat ze. Dat maakt hem behoorlijk link. Zijn drie katten (weliswaar veel minder knap om te zien als dit exemplaar) zijn als kinderen voor hem. Dus zijn huis is geen optie. ?

  2. Ik begrijp dat Miguel haar niet wil hebben. Maar het idee van Kim spreekt me wel aan: ‘delen’ met iemand die in Spanje woont? missch de vrouw van wie ze nu is en die haar kwijt wil? Steriliseren kan mogelijk ook al hebben mbt de ‘agressie’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *