Wandelen naar de Lidl

Er gebeurt veel lelijks in de wereld om ons heen. Daarover praten wij vaak. Meestal zijn wij het erover eens hoe daarmee om te gaan. Wat we in ieder geval doen is: lief zijn voor elkaar en zo goed mogelijk zijn voor onze omgeving. Meer kunnen wij niet doen.

Vandaag besloten we met ons boodschappenkarretje naar de Lidl te lopen in plaats van de auto te pakken. Ik vind de wandeling daarheen, ook al lopen we langs een vrij drukke weg, altijd leuk. Op de terugweg zagen we een grappig hondje en wist plantenman Ahmad weer een paar wilde bittere sinaasappels te scoren in de verwaarloosde boomgaard waarlangs we liepen. Hij gebruikt die sinaasappels voor het marineren van onze olijven. Ook plukte hij wat ´hinojo´ (venkel), eveneens heerlijk in die marinade en in de soep. Ik maakte een piepklein filmpje.

Dingen die blij maken

Later gingen we nog een keer naar buiten en kwamen we de overbuurvrouw tegen. Ze had ons vanmorgen zien lopen met ons boodschappenkarretje en dacht dat we de auto verkocht hadden of misschien wilden verkopen. Zij had interesse in onze auto voor haar dochter. Het is een daihatsu die je hier verder nergens ziet. Maar nee, wij willen ons trouwe rode autootje niet kwijt. Het is een dapper ding met bouwjaar 2005 en hij heeft ons nog nooit in de steek gelaten. ´We hadden gewoon zin om te lopen,´ zei ik haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *