Ontrouw wat betreft kappers

Zo trouw als ik ben in de relaties met familie en in de liefde, zo ontrouw ben ik als klant van kappers. Vaak ben ik enthousiast als ik voor de eerste keer bij een kapper mijn haar heb laten knippen, maar als ik een tweede keer naar dezelfde kapper ga ben ik meestal teleurgesteld. Dan hop ik vrolijk verder naar een volgende haarsalon. Er zijn er genoeg. Ik vraag me weleens af hoe al die kapperszaken het kunnen volhouden te midden van zoveel concurrentie. Maar dan besef ik dat haren altijd geknipt zullen moeten worden, om maar niet te spreken van de vele andere haarbehandelingen die mensen laten doen. Dus het aanbod is groot maar de vraag evengoed.

Ik was al vanaf november 2021 niet meer naar een kapper geweest. Bij mij is het altijd zo dat ik van de ene dag op de andere ineens de dringende noodzaak voel om wat aan mijn haren te laten doen. Het viel me ineens op hoe lang en onverzorgd mijn haar oogde.

De afgelopen tijd ging ik steeds naar een kapper in een van de mooie hoofdstraten van dit dorp. Ze zei zelf dat ze beroemd was bij iedereen vanwege haar knipkunsten. Met vrij wilde bewegingen begon zij met het korten van mijn hennarode haar en daarbij zag ze eruit als een ware artiest. Maar toen ik bij een tweede knipbeurt in de spiegel zag hoe ze steeds meer lagen weghakte in mijn toch al niet zo enorme bos haar had ik stilletjes mijn twijfels. Terwijl zij met een basstem conversatie voerde met andere klanten in de zaak liet ik het maar gebeuren. Eerlijk gezegd was ik een beetje bang van haar. Met haar enorme gestalte, geheel in het zwart gekleed, leek ze op een grote als gotik verklede beer. Ik voelde me maar kleintjes in die stoel. Al mijn hele leven heb ik niet veel praatjes bij kappers. Om de een of andere reden voel ik me nogal onzeker in kappersstoelen.

Vandaag wilde ik weer eens een andere kapper proberen, die ik gezien had in een meer achteraf gelegen straatje. De kapperszaak zag er vanbinnen mooi uit en ik zag, naar binnen glurend, veel vrouwen zitten in de kappersstoelen. ´Dat moet een goede zijn,´ dacht ik. Als ergens veel klanten zijn, zie ik dat als een goed teken. Thuis keek ik op de website van deze kapper en ik zag dat de zaak bijna 5 sterren had. Ik belde vanmorgen voor een afspraak en ik kon direct vanmiddag komen. Daar houd ik van.

Voor ik ging nam ik een besluit: drie centimeter eraf en geen lagen meer. Alleen van achteren wat lange lagen voor het model. Ik voelde me voor de verandering heerlijk toen mijn haar gewassen werd, omdat ik intussen in een een massage stoel achterover lag. Ik genoot van deze verwennerij. Daarna ging een lieve, jonge en mooie meid me knippen, terwijl ze telkens vroeg of het ok was wat ze deed. Ik heb graag kappers die luisteren naar wat ik wil.

De stoelzitting ging omhoog en mijn voeten eveneens door een voetensteun die omhoog kwam. Ik voelde een aangename warmte onder mijn ledematen, terwijl de stoel ook begon te trillen alsof ik gemasseerd werd. Ik sloot mijn ogen en genoot van het moment, terwijl mijn haar met zachte hand gewassen werd ?

Nog niet wetend of ik echt tevreden was liep ik de kapper uit, maar toen ik thuis mijn haar op mijn manier gekamd had, zag ik dat het goed was. Nu denk ik dat ik voortaan naar deze kapper zal gaan, maar de vraag is hoe lang dit zo zal blijven, gezien mijn trouweloze verleden ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *