Wandelen

Altijd alleen maar met je gat op het strand zitten kan vervelen. Vooral omdat de temperatuur wat lager is. Met een windje en een zonnetje is het op het balkon minstens zo lekker. We hebben ons terrasje opgefleurd met typisch Andalusische plantenbakjes. Daarin hebben wij nepbloemen gezet, zo goed nagemaakt dat een bij er even intrapt en aan de bloemen komt snuffelen. Maar al gauw heeft de bij in de gaten dat er niets te halen valt. Helaas kunnen we geen echte bloemen en planten verzorgen hier, omdat we telkens weer weggaan voor een aantal maanden
De mooie heldere lucht nodigt vandaag uit voor een wandeling op de berg waarop wij uitkijken. De weinige wandelpaden die er in onze omgeving zijn hebben wij bijna allemaal al bewandeld. Maar de natuur is telkens weer anders bij steeds een andere lichtval en de tochtjes gaan ons niet vervelen.
Het is weekend en wij zijn niet de enige wandelaars. Ook zien we veel fietsers. Fietsen is hier meer een sport dan een transport. De jagers in het gebied vlak naast het wandelpad zijn flink bezig met knallen. Ze schieten niet op echte dieren, vertelt Ahmad, maar op een soort schijven. Het is, denk ik, net zoiets als kleiduiven schieten. Maar het lawaai is wel voldoende om elk diertje op de vlucht te jagen. We horen dan ook niet één vogel fluiten en de enige twee dieren die we op weg zien zijn twee verschillende soorten wormen. Ach ja, wie het kleine niet eert…….
Mijn oude videocameraatje blijkt niet erg geschikt voor landelijke vergezichten. Daarom ook maar wat foto’s ertussendoor…..Het blijft gebroddel in de marge.

3 gedachten over “Wandelen

  1. Ik kijk met genoegen naar jouw filmpjes, en omdat ze jouw geestelijke eigendom zijn vind ik het niet passen om daar kritiek op los te laten. Daarom ben ik zo vrij om een verzoek te doen! Zou het mogelijk zijn om, als ondersteunende en sfeerbepalende achtergrond eens wat Spaanse geluiden in te monteren? Iets als: Romance de los pinos van Federico Moreno Totroba en bij voorkeur gespeeld door Andres Segovia. Of: Noches en las jardinas de España van Manuel de Falla. Of: Fandango de Huelva y Verdiales van Carlos Montoya. Of het wonderschone: Recuerdos de la Alhambra van Tarrega. Ach, als zulks toch eens mogelijk zou zijn, zou mij dat zeer pleizieren! ????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *