Vrijspraak voor moeder en stiefvader voor gewelddadige doodslag op driejarige peuter

De vader en moeder gaan vrijuit, omdat de doodslag niet bewezen is. Er was nog een logé aanwezig en het is niet duidelijk wie het er uiteindelijk verantwoordelijk is voor de dood van het arme jongetje. Hij overleed wat later dan de mishandelingen en pas na zijn dood werd ontdekt dat zijn kleine lichaampje mishandeld was.
Op tv heb ik er ook iets van gezien. Namelijk dat de oma van het jongetje Jeugdzorg wil aanklagen. Zij heeft diverse malen aan de bel getrokken bij Jeugdzorg. Het jongetje werd al tijden mishandeld door zijn stiefvader en zij stuurde foto’s van de sporen van de mishandeling naar Jeugdzorg en liet hen ook via de telefoon de geluiden horen van de ruzies, als die plaatsvonden in de woning van het jongetje. Dat was kennelijk niet voldoende om toen al een medisch onderzoek uit te laten voeren op het lichaam van het jongetje.
Bij het AMK (Anoniem Meldpunt Kindermishandeling) wordt alleen gewerkt met dossiers op papier, het gesproken woord. Er wordt geen medisch onderzoek gedaan. “Vandaar dat vele gevallen niet voldoende duidelijk worden”, werd er ook nog gezegd als toevoeging aan dit nieuwsfeit.
Er kwam een foto in beeld van het nu reeds overleden jongetje (een lief uitziend ventje met krulletjes en een winterjasje aan) en ik barste in tranen uit. Hoe is het Godsmogelijk dat mensen dit een kind aandoen en dat de omgeving dat niet merkt. De school….de gymnastieklessen, waar kindertjes toch zich omkleden! Sluiten mensen dan gewoon hun ogen voor deze rampzaligheid? En een oma die aan de bel trekt, maar bij herhaling wordt  genegeerd door Jeugdzorg! En nu worden de (stief)ouders vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs!
Dit is om te huilen. Huilen huilen. Ik huil om alle kinderen die mishandeld worden, nu op dit moment, op diverse plaatsen in de wereld. Allah, help deze onschuldigen astUblieft. Want zij hebben niemand, niemand die hun beschermt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *