Voorlopig laatste vakantie?

Op de valreep meegepikt. Net op tijd. Precies een week mooi weer. En juist teruggekeerd op de dag dat Portugal de grens sloot voor niet Portugezen.

Ik zag gisteren in het weerbericht op mijn telefoon dat het er nu koud en winderig is. Weeralarm code geel met een waarschuwing voor kustbeschadiging. Er zouden golven zijn van wel 4 meter hoog.

Ook hier is het nu koud en onstabiel weer. Heel Spanje heeft huisarrest. Dat betekent niet nog met drommen tegelijk door Ikea kunnen struinen, zoals in Nederland of met een menigte tegelijk een winkel binnenstormen. Of gewoon nog voor je plezier de straat op gaan.

Ik ging vanmorgen naar de apotheek en daar mochten ook maar twee mensen tegelijk naar binnen. De ander bleef netjes buiten staan tot er weer één naar buiten kwam. Dat gaat nu hier gewoon vanzelf, alsof mensen niet anders gewend zijn. Geen controle nodig. Maar wat wil je, als de politie nu het recht heeft om boetes uit te delen van 600 tot 60.000 euro.

Ik las dat er in Spanje nu honden worden verhuurd, omdat je hier wel een excuus hebt voor een kleine wandeling als je je hond moet uitlaten.

Hier is mijn vakantiefilmpje. Het is erg lang, maar dat is omdat ik een lange herinnering wil hebben aan deze voorlopig laatste ´luna de miel´.

3 gedachten over “Voorlopig laatste vakantie?

  1. Doortrokken met een adagio van melancholie. Het concierto de Aranjuez van Joaquin Ridrigo. Daar geb je mij een enorm plezier gedaan. Goede keuze!
    ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *