Gaat het nog wel?

Vragen sommigen mij, nu ze weten dat wij hier in Spanje in een volledige ´lockdown´ zitten. Sommigen vinden het in Nederland al saai, nu daar sommige winkels dicht zijn, evenals de horeca en bioscopen. Zij denken dat wij het wel nog moeilijker zullen hebben.

Tja, eigenlijk gaat het hier heel goed. Wij waren al gewend veel thuis te doen en dat doen we nu nog steeds. Het enige dat ontbreekt is het arm in arm wandelen. Dat mag niet. Iedereen loopt alleen op straat, met snelle pas, om even gauw noodzakelijke boodschappen te doen. De meesten hebben mondkapjes op en plastic handschoenen aan.

Mijn dagprogramma is als volgt:

Ontbijt, 10 km op hometrainer, kijkend naar Netflix. Dan verder gaan met schilderij, eventueel gecombineerd met een huishoudelijk klusje. Intussen is Ahmad bezig met zijn glas in lood.

zeepbakje

Koffiepauze en dan verder met onze hobby´s. De tijd vliegt als we daarmee bezig zijn. Om 15 uur is het etenstijd. Daarna verder met schilderen, dan wel even achter de pc, zoals vandaag. Om een uur of 17 is het theetijd en tijd voor twee spelletjes rummikub. Als ik moe geschilderd ben, maak ik palet en kwasten schoon en daarna is het tijd voor ontspanning met NL Ziet en tenslotte lezen in bed. Tussendoor appjes lezen en beantwoorden en af en toe mensen bellen.

Wat wil een mens nog meer?

Ik besef wel dat niet iedereen in zo een comfortabele positie verkeert. Dat er ten allen tijde leed is in de wereld, dichtbij en ver weg. Ik kan daar weinig aan doen. Geniet van de relatieve rust, die mijn leven nu kenmerkt.

Saai is het nieuwe heerlijk 🙂

2 gedachten over “Gaat het nog wel?

  1. Bijzonder hoor het zeepbakje. Mooie kreet: saai is het nieuwe heerlijk ? Denk niet dat ik hem overneem maar vindt het fantastisch dat je het zo ervaart/ formuleert. Vast dagritme is echt belangrijk zegt men maar ja als je van afwisseling en onverwachte uitstapjes houd ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *